Uspješno realizovan “Turnir prijateljstva”, prvi pobjednik turnira Sloboda Tuzla

U Zvorniku je održan prvi rukometni ,,Turnir prijateljstva” na kome su pored domaće Drine učestvovali još Sloboda iz Tuzle, Loznica i Metaloplastika iz Šapca, a publika u dvorani KSC Zvornik mogla je videti pet veoma kvalitetnih utakmica.

Uspješno realizovan "Turnir prijateljstva", prvi pobjednik turnia Sloboda Tuzla

Ovaj turnir se igrao u okviru priprema svih ekipa pred prolećni deo sezone i trenerima je poslužio da vide u kakvoj formi su njihovi timovi, jer svim ekipama koje su učestvovale osim domaćinu Drini prvenstva počinju naredne sedmice, dok Zvorničani imaju više od mesec dana do starta Prve lige RS.

Turnir je bio odlično organizovan, a sve ekipe su izrazile spremnost da i naredne godine učestvuju na ovom turniru. Trener Drine Aleksandar Golubović je istakao da će njegov klub učiniti sve kako bi ovo takmičenje preraslo u tradiciju.

– Turnir je revijalnog karaktera i okupili smo svoje sportske prijatelje kako bi svi zajedno mogli da se uverimo u trenutnu formu naših timova. Svi su zadovoljni organizacijom i najavili su već sada da će se pojavati na naredne godine. Pokušaćemo tada da okupimo još neke ekipe i turnir ogranizujemo u boljem terminu – rekao je Golubović.

Rezultati utakmica

Metaloplastika – Loznica 22:25

Sloboda – Drina 22:12

Metaloplastika Drina 16:14

Sloboda – Loznica 23:17

Metaloplastika – Sloboda 22:25

(infobirac.net)

Podijelite nas :