Zvornički vatrgasci su u toku prethodnog dana ponovo imali intervenciju u tvornici za preradu drveta “GOD” u Čelopeku. Nakon što je prije nekoliko dana došlo do udara groma u jedan od silosa sa piljevinom, juče je došlo do samozapaljenja u jednom od silosa ove tvornice. Intervencija zvorničkih vatrogasaca trajala je duže od jednog sata jer su svu piljevinu morali izvaditi kako bi se požar lokalizovao, a potom u potpunosti ugasio.

Zvornički vatrogasci spremni reagovati i na požare izazvane udarom groma, brzom intervencijom spasili tvornicu "GOD" u Čelopeku (FOTO)
Silos u Čelopeku

Vatrogasci su u toku prethodnog dana uspjelii da ugase požar i pored divlje deponije u Karakaju, a morali su gasiti i zapaljeno sijeno kako se požar ne bi proširio. Pored svega navedenog zvornički vatrogasci uspjeli su i da imaju tehničku intervenciju kako bi pomogli jednom stanaru u zvorničim zgradama kojem su se zaključala vrata i nije ih bilo moguće otvoriti osim uz pomoć vatrogasaca.

Sve ovo je više nego vrijedno svake pohvale na račun zvorničkih vatrogasaca koji su nakon medicinskih radnika i policijskih službenika najčešće prvi u nevolji sa građanima koji se iznenada nađu u problemima.

(Zvornicki.ba)