Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Više od stotinu hiljada maraka uloženo u zvorničke srednje škole


Prati novosti i na fejsbuku!

Dvije zvorničke srednje škole spremno dočekuju novu školsku godinu koja počinje u ponedeljak 3. septembra.

Više od stotinu hiljada maraka uloženo u zvorničke srednje škole
JU SŠC “Petar Kočić” Zvornik

Kako bi poboljšali uslove za rad učenika i profesora, za renoviranje, sanacije ali i opremanje učionica uloženo je oko 120 hiljada KM.

Prema riječima direktorice Srednjoškolskog centra „ Petar Kočić“ Biljane Pisić , u ovoj školi urađeni su molerski radovi, potpuna rekonstrukcija jedne učionice, kupljeno je pet projektora i ostala nastavna sredstava.

Vrijednost ovih radova koji su finansirani iz budžeta grada i od upisnina učenika je oko 20 hiljada KM. Pisićeva je dodala da je zahvaljujući organizaciji „World vision “ u bočnom ulazu škole, urađena rampa za invalide kako bi spremno dočekali učenike koji imaju poteškoće u razvoju, odnosno učenike koji imaju potrebu da koriste rampu.

Više od stotinu hiljada maraka uloženo u zvorničke srednje škole
FOTO: Arhiv

U Tehničko školskom centru u Karakaja za vrijeme raspusta završen je projekat energetske efikasnosti. „ Zamjenjena je stolarija na kompletnom objektu, a na istočnoj i južnoj strani urađena je izolacija i fasada „ rekao je direktor Goran Grujić.

On je dodao da je projekat energetske efikasnosti zajednički finaniran od strane Gradske uprave i UNDP , sa po 30 hiljada KM. Grujić je dodao da je Gradska uprava Zvornik uložila još 20 hiljada KM u rekonstrukcija kotlovnice, radijatora, ventila na sistemu grejanja, zamjeni cjevovoda između kotlovnice i škole.

Škola je od svojih sredstava izvršila nabavku o računara, video projektora , te krečenje prostorija, što ovu školu čini dosta opremljenijom i spremnijom za početak nove školske godine, naveo je Grujić.

(Osvit)

Podijelite nas :

loading...