Vjernici okupljeni oko džemata Međeđa kod Sapne odlučili su se da prirede veliko iznenađenje svom efendiji Mirsadu ef.Mumić. Oni su njemu i njegovoj supruzi poklonili (UMRU) put u Meku i Medinu.

Vjernici okupljeni u džematu Međeđa kod Sapne svom efendiji i njegovoj supruzi poklonili UMRU-put u Meku i Medinu
Džematlije iznenadile svog imama

Trećeg dana u 2019. godini džematlije iz džemata Međeđa su u znak zahvalnosti za trud kojeg pokazuje nagradili imama svoga džemata Mirsad-ef Mumića i njegovu hanumu putovanjem na Umru.

U nastavku Vam prenosimo osjećanja koja je Misad-ef. podijelio na svom FB profilu a iz kojih se najbolje vidi koliko njemu i hanumi znači ovo priznanje:

Ni slutio nisam da cu se večeras u dzamiji ISPLAKATI KAO NIKAD U ZIVOTU. Naravno SUZE RADOSNICE SU TO. Radi se o tome da smo veceras imali vanrednu halku hadisa u dzematu na kojoj su moje dzematlije meni i mojoj ženi Amela Mumic napravili iznenadenje, kao nagradu za trud i rad u dzematu . DAROVALI SU NAM PUTOVANJE NA UMRU. Vjerujte drage dzematlije taj osjećaj se riječima opisati ne može. Da Allah nagradi sve moje dzematlije i da zajedno jos puno godina aBd zajednicki radimo na uredenju naseg dzemata. Amin.”

Vjernici okupljeni u džematu Međeđa kod Sapne svom efendiji i njegovoj supruzi poklonili UMRU-put u Meku i Medinu

Džemat Međeđa je jedan od najboljih džemata našega Medžlisa te ovim putem čestitamo i džematlijama i imamu i njegovoj hanumi sa dovom Allahu dž.š. da primi sva naša dobra djela.

Mirsad efendija Mumić je rođen u Križevićima kod Zvornika, znaimljivo je i to da je njegov brat blizanac Senad Mumić takođe efendija u skoro pa susjednom mjestu Zaseok. Oba ova džemata pripadaju Medžlisu IZ Zvornik.

(medzlis-Zvornik)