Na putnom prelazu između Malog Zvornika i Brasine putnički voz je naleteo na kombi, a u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo nastradalih ni povređenih, saopštile su “Infrastrukture železnice Srbije”.

Voz udario kombi kod Malog Zvornika
FOTO: Ilustracija

To se dogodilo prije tri dana (2. septembar), oko pola sedam predveče, nekoliko minuta nakon što je voz krenuo iz Malog Zvornika ka Brasini na putnom prelazu koji nema rampu, ali je obezbeđen znakovima vertikalne drumske signalizacije. Zbog ove nezgode saobraćaj je na ovoj deonici u prekidu bio sat vremena. “Infrastruktura železnice Srbije” u saopštenju ističe da je do ovog vanrednog događaja došlo zbog ‘’nepoštovanja saobraćajne signalizacije vozača kombija’’.

Podsećaju i da se tokom letnjih meseci dogodilo nekoliko vanrednih događaja na putnim prelazima, u kojima nije bilo povređenih i nastradalih, a svi su se desili zbog nepoštovanja propisa i saobraćajne signalizacije od strane vozača drumskih vozila.

Zbog svega navedenog iako se događaj desio prije tri dana, imajte na umu da se nesreće često dešavaju na pružnim prelazima, posebno onim od Malog Zvornika do Šapca.

(loznicke novosti)