Policijski službenici Policijske uprave Zvornik danas su u prostorijama Dječijeg vrtića „Neven“, u kompaniji „Alumina“, najmlađim sugrađanima održali edukativno predavanje na temu „Pravilno ponašanje djece u saobraćaju“. Cilj ovih aktivnosti jeste da se kroz druženje sa najmlađom populacijom, na njima prihvatljiv način, prikaže značaj poštovanja saobraćajnih propisa, kao i uspostavljanje budućih prijateljskih odnosa i saradnje.

Vrhunska edukacija o sigurnosti u saobraćaju mališana iz vrtića "Neven"

Prema riječima rukovodioca vrtića „Neven“ Ivane Milošević, za vrijeme radionice djeca su učila i o pravilnom prelaženju preko pješačkog prelaza i drugim pravilima ponašanja u saobraćaju.

-Kroz igru djeca su se upoznala sa svim pravilima ponašanja u saobraćaju za njihov uzrast kako bi bez straha učestvovali u saobraćaju kao pješaci, ali i kao putnici.Ovom prilikom su nas naši gosti iz saobraćajne policije pozvali na buduće radionice za naše najmlađe koje se organizuju tokom aprila mjeseca – istakla je Milošević.

Vrhunska edukacija o sigurnosti u saobraćaju mališana iz vrtića "Neven"

Ova prilika je iskorištena i kao apel da policijski službenici uvijek stoje na raspolaganju najmlađima i da im se mogu obratiti kad god im to bude potrebno.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju zaštite naših najmlađih sugrađana i njihovog bezbjednog učešća u saobraćaju, rekao je portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Vrhunska edukacija o sigurnosti u saobraćaju mališana iz vrtića "Neven"

(Zvornicki.ba)