Saturday, May 30#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Za 9 mjeseci na području PU Zvornik 4 poginula lica u saobraćajnim nezgodama, a kojih je 395 evidentirano


Prati novosti i na fejsbuku!

U prvih devet mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je ukupno 430 migranata, dok je u istom periodu prošle godine bilo evidentirano 447 rekao je načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić. Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik nema mjesta gdje se migranti zadržavaju ili okupljaju, dodavši da im ovo područje služi samo za prolazak ka Federaciju BiH, dok se jedan broj ilegalnih migranata vraća u Republiku Srbiju.

Za 9 mjeseci na području PU Zvornik 4 poginula lica u saobraćajnim nezgodama, a kojih je 395 evidentirano

Na današnjoj konferenciji za štampu rečeno je da je na javnim putevima na kojima kontrolu vrše pripadnici Policijske uprave Zvornik , u prvih devet mjeseci ove godine evidentirano je 395 saobraćajnih nezgoda, što je za 56 saobraćajnih nezgoda, manje u odnosu na isti period prošle godine. Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da su od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda četiri bile sa smrtno nastradalim licima, 27 sa teško povrijeđenim, a 79 sa lakše povrijeđenim licima, dok je u 285 saobraćajnih nezgoda pričinjena materijalna šteta. On je dodao da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina što je bio uzrok nesreća u 126 slučajeva, dok je najčešći dan petak, od 12 do 16 časova.

Erkić je istakao da je u prvih devet mjeseci kontrolisano 27.544 vozača i vozila, te evidentirana 14.777 prekršaja, zbog čega je izdato 14.086 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno 358 vozila, što je za 58 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik Opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Savić Mladen rekao je da su za proteklih devet mjeseci u oblasti kriminaliteta evidentirana 484 krivična djela, što je za 12,9 odsto manje u istom periodu prošle godine. Savić je rekao da je nadležnim tužilaštvima podneseno 436 izvještaja protiv 428 lica, među kojima je i 104 povratnika u vršenju krivičnih djela kao i 15 maloljetnika. „Od ukupnog broja krivičnih dijela rasvjetljeno je 140, čime koeficijent ukupne rasvjetljenost iznosi 83,33 odsto“, rekao je Savić. On je podsjetio da je materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima iz oblasti opšteg kriminaliteta iznosila 712.065 KM.

U oblasti zloupotrebe opojnih droga ukupno su otkrivena 24 krivična djela rekao je Savić dodavši da je u 14 slučajeva bila u pitanju neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga a u 10 slučajeva omogućavanje uživanja opojnih droga. Savić je rekao da je nadležnim tužilaštvima podnesen 21 izvještaj protiv 23 lica, među kojima su i tri povratnika i dva maloljetnika.

(Osvit)

Podijelite nas :

loading...