Za mjesec dana PU Zvornik evidentirala 330 migranata, 206 pijanih i devet drogiranih vozača

Danas je održana redovna konferencija za štampu Policijske uprave Zvornik na kojoj je predstavljeno i novo rukovodstvo. Novi načelnik Policijske uprave Zvornik je Aleksandar Vasiljević , njegov zamjenik je Vladan Vasilić , dok je novi načelnik Sektora policije Dražan Erkić.

Za mjesec dana PU Zvornik evidentirala 330 migranata, 206 pijanih i devet drogiranih vozača

Na konferenciji je istaknuto da je od početka ove godine do sada evidentirano 330 migranata koji su ilegalno ušli na područje ove uprave, dok je u istom periodu prošle godine bilo evidentirano više od 400 migranata. Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da je na području koje pokriva ova uprava nema mjesta gdje se migranti zadržavaju ili okupljaju, dodavši da im naše područje služi samo za prolazak ka Federaciji BiH.

Tema današnje konferencije bili su i rezultati rada PU Zvornik za mjesec avgust. Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dražan Erkić rekao je da su u avgustu evidentirane 64 saobraćajne nezgode, što je za 10 nezgoda više u odnosu na isti period prošle godine. On je dodao da je od ukupno broja, 15 saobraćajnih nesreća bilo sa povrijeđenim licima, od kojih dvije sa teže, a 13 sa lakše povrijeđenim licima, dok je u ostalim saobraćajnim nezgodama pričinjena materijalna šteta.

U prošlom mjesecu kontrolisano je 4.239 vozača i vozila, te evidentirano 2.172 prekršaja, zbog čega su izdata 2.062 prekršajna naloga rekao je Erkić . Prema njegovim riječima, iz saobraćaja je isključeno 237 vozača, što je više za 87 odsto u odnosu na avgust prošle godine. Od ukupšnog broja isključenih vozača 206 ih je isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a devet zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava. Erkić je naglasio da je najdominantiji uzrok saobraćajnih nezgoda brza vožnja ili nepilagođena vožnja uslovima puta.

Načelnik Opšteg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je u avgustu u oblasti kriminaliteta evidentirano 49 krivičnih djela, što je za 36 manje u odnosu na avgust prošle godine. Milošević je rekao da je nadležnim tužilaštvima podneseno 37 izvještaja protiv 36 lica, među kojima je i devet povratnika u vršenju krivičnih djela. „Od 34 evidentirana krivičnih djela opšteg kriminaliteta rasvjetljena su 33, a koeficijent ukupne rasvjetljenost iznosi 94,12 odsto“, dodao je Milošević. On je podsjetio da materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima iz oblasti opšteg kriminaliteta iznosila 12.690 KM, dok je u istom periodu prošle godine iznosila 59. 366 KM.

(Osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...