Zavirite u vozilo “presretača” koje lovi brze vozače /VIDEO/

Već duže vrijeme putevima RS-a na bezbjednost u saobraćaju utiču policijska vozila sa ugrađenim uređajima za kontrolisanje brzine kretanja tzv. presretači. Presretači brzinu vožnje mogu mjeriti u stanju mirovanja ali i da rade u pokretu.

Zavirite u vozilo "presretača" koje lovi brze vozače /VIDEO/
Ekipa portala InfoBijeljina provela je par sati u patroli sa presretačem i uvidjela da sve više vozača vozi po ograničenju i poštuje propise, pa je zbog toga kako kažu i policijski službenici, saobraćaj dosta “umiren”.

Tokom vremena provedenog sa patrolom saznali smo i kako funkcioniše proces praćenja pomoću presretača koji je u stanju mirovanja. Tom prilikom bilo je i vozača koji ne poštuju propise. Škoda koja nam je dolazila u susret kretala se brzinom od 132km/h. Tom vozaču kazna će biti uručena poštom.

Drugi mod funkcionisanja presretača je da uređaj registruje vozilo koje dolazi u susret te dojavljuje najbližoj patroli koja ga zaustavlja i sankcioniše. Ovim principom sankcionisan je vozač iz Makedonije koji je vozio 19 km/h preko ograničenja.

Treći vozač kažnjen je nakon što je pretekao presretača pri brzini od 95 km/h. Presretač ga je sustigao, obišao, a zatim i pokazao snimak prekršaja.

Kako je bilo u patroli sa presretačem, pogledajte u video prilogu portala InfoBijeljina.

(infobijeljina)

Podijelite nas :