Delegacija učenika i profesora iz Srednje škole „Srečko Kosovel“ iz Sežane završila je programsku posjetu Zvorniku i prethodnog danasu otputovali za Sloveniju. Prema riječima Biljane Pisić, direktorice SŠC „Petar Kočić“, koja duže od jedne decenije sarađuje sa pomenutom slovenačkom školom, gosti iz Sežane su otputovali puni utisaka.

Završena posjeta učenika i profesora iz slovenske Sežane

– Oni su bili oduševljeni prijemom, a mi smo se zaista potrudili da budemo dobri domaćini. To se odnosi i na učenike naše škole, kod kojih su djeca bila smještena, profesore i menadžment naše ustanove, te Gradsku upravu jer su svi dali doprinos da naše dugogodišnje prijatelje dočekamo na najbolji način – istakla je Pisić i dodala da isti takav doček svake godine i njima prirede u Sežani kada su oni njihovi gosti.

Pisićeva je istakla da je program njihove posjete ispunjen u potpunosti, odnosno realizovan je zajednički učenički projekat u školi, djeca su potom imala organizovano druženje, posjetu Etno selu „Stanišići“, a za profesore je organizovan roštilj na Zvorničkom jezeru. Posebno je važna činjenica da su u Bijeljini imali sastanak sa Fernandom Karvaljom, profesorom iz srednje škole iz Barselosa, u Portugalu, koji je koordinator za međunarodnu saradnju i projekte ove tri škole.

– Dogovorili smo se da prvi projekat bude strategija saradnje ovih škola te da jedan od projekata bude posjeta svih profesora školi u Barselosu i razmjena iskustava – navela je Pisić.

(infobirac.net)