LONDON – Britanska policija uhapsila je tridesetsedmogodišnjeg muškarca osumnjičenog za ubistvo, nakon što je na na šinama kod željezničke stanice Nokholt u gradu Kentu pronađeno tijelo Samira Draganovića (23), koji ima korijene iz Ključa.

Zločin u Velikoj Britaniji: Uhapšen zbog ubistva mladića iz BiH

Britanski mediji objavili su i prvu fotografiju Samira Draganovića, koji je u nedjelju uveče ubijen na željezničkoj stanici Nokholt, u blizini Orpingtona. Kako prenose mediji, on je bio radnik u prestižnoj kompaniji za unutrašnji dizajn i bio je omiljen među kolegama.

I dok se prvobitno vjerovalo da ga je udario voz, policija je na osnovu pregleda nadzornih kamera primijetila da je žrtva bježala od čovjeka koji ga je jurio po željezničkim šinama. Nakon nekog vremena kamera je snimila tog čovjeka kako brzim koracima napušta stanicu.
Britanski mediji prenose da je Draganović rođen u Londonu, te da je sin izbjeglica iz BiH.

“On je bio najbolja osoba, bio je toliko motivisan da radi ovdje i svoj posao je fantastično obavljao”, rekao je njegov radni kolega.

Taj kolega je rekao da je Draganović čovjek koji se rađa jednom u milion.

“Od svih ljudi koje sam upoznao u svom životu, za njega mogu reći da je bio nebrušeni dijamant. Nadam se da će pravda izaći na vidjelo. Neizmjerno će nam nedostajati”, rekao je ovaj kolega.

Porodični prijatelj o svemu ovome kaže da ne mogu povezati zašto je Draganović bio na stanici kobne noći.

“Njegova rodbina u BiH je skrhana”, kaže taj muškarac.

Detektivi istovremeno istražuju još jedan napad koji se desio u blizini Nokholt stanice ranije tog dana i vjeruju da taj napad može biti povezan sa ubistvom.