Prenosimo izjavu Dejana Gajića, trenera i lidera KK Zvornik Basket nakon ispraćaja mladih košarkaša Ive i Sergeja.

Zvorničani ispratili mlade košarkaše Ivu i Sergeja u veće klubove
Emocije su frcale an sve stranetra

Večeras smo organizovali oproštajnu utakmicu za naša dva, sada već bivša člana Ivu i Sergeja.
Iva Milošević svoj košarkaški razvoj nastavlja u ŽKK RADIVOJE KORAĆ Beograd, dok Sergej Jeremić prelazi u KK MEGA BEMAX Beograd.

Ideja našeg kluba je, da u saradnji sa roditeljima napravimo prije svega dobre ljude od naših članova, pa onda i uspješne košarkaše.

Zvorničani ispratili mlade košarkaše Ivu i Sergeja u veće klubove
Iva i Sergej u prvim danima u KK Zvornik-Basket

Što se tiče košarkaškog razvoja, klub se bazirao na razvoj igrača iz svoje baze. Realnost je da smo mali kao i 95% klubova u našoj državi i nije realno da se baziramo na osvajanje titula na državnim prvenstvima.

Što ne znači da u mečeve ulazimo sa ” bijelom zastavom “, samo smo izabrali drugačiji pravac. I, možda najvažnija stvar zbog koje smo se odlučili na razvoj igrača je, titule u mlađim kategorijama ne znače mnogo i brzo se zaborave, dok uspješan košarkaš/ica traje MNOGO duže i ostavlja MNOGO dublji trag, reprezentujući tako naš grad i klub.

Kao klub imamo zadatak da igrača osposobimo da bude interesantan većim klubovima i da dobije što bolje uslove, a da li će se razviti u vrhunskog košarkaša, to dalje zavisi od njega, nje, talenta, doze sreće …

Volio bih da pojedinci u našem gradu prepoznaju kvalitetan rad i pomognu nam da zajedno postižemo još bolje rezultate. Ne morate uvijek imati neku korist, lijepo je uključiti se, pomoći i neočekivati ništa zauzvrat!

Zvorničani ispratili mlade košarkaše Ivu i Sergeja u veće klubove
Iva i Sergej sinoć

HVALA VAM SVIMA KOJI STE DOŠLI VEČERAS, IZDVOJILI SVOJE VRIJEME I PRUŽILI PODRŠKU .

NAŠ GRAD, NAŠ KLUB ZVORNIK !!!

Napisao je Gajić putem društvenih mreža. Na sve ovo nema se šta dodati osim,

sretno Iva sretno Sergej!

(Zvornicki.ba)