Zvorničani jednoglasno osudili rušenje nadgrobnih spomenika u Kazanbašči

Povodom oštećenja nadgrodnih spomenika na bošnjačkom groblju u Kazambašči u Zvorniku, Koalicija za borbu protiv mržnje “ Za pozitivan Zvornik”, obratila se javnosti saopštenjem u kojem se kaže.

Zvorničani jednoglasno osudili rušenje nadgrobnih spomenika u Kazanbašči

“Koalicija za borbu protiv mržnje “ Za pozitivan Zvornik” osudjuje vandalski čin kada je 8. juna nepoznato lice ili više njih, oštetilo nadgrobne spomenike na bošnjačkom groblju u Kazambašči u Zvorniku. Izražavamo svoje duboko žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji je uznemirio građane Zvornika. Tražimo od policijskih i sudskih institucija da urade svoj posao u što kraćem roku otkriju i kazne izgrednike koji su narušili normalne životne tokove u gradu Zvorniku.

Na muslimanskom groblju Kazanbašča uništeni nišani (FOTO)

Koalicija “Za pozitivan Zvornik” sa ponosom ističe da je naš grad u poslednje vrijeme za primjer drugim multietičkim sredinama i zato zahtjevamo da se najoštije kazne oni koji se u ovakvim, istina pojedinačnim slučajevima, trude da predstave drugačije Zvornik. Mi članovi Koalicije smatramo da svi moramo dati svoj doprinos da Zvornik bude primer grada mira, tolerancije i suživota”, navodi se u saopštenju. Kaoliciju za borbu protiv mržnje “Za pozitivan Zvornik” čine nevladine organizacije iz Grada Zvornika.

Pored Koalicije za pozitivan Zvornik, veliki broj građana Zvornika javno se oglasio da bi osudio ovaj neljudski čin, tražeći da što prije dođe do rasvjetljavanja ovog slučaja.

U nastavku prenosimo nekoliko komentara koji su poslani putem društvenih mreža, a koji osuđuju ovaj čin.

osude Zvorničani jednoglasno osudili rušenje nadgrobnih spomenika u Kazanbašči Zvorničani jednoglasno osudili rušenje nadgrobnih spomenika u Kazanbašči Zvorničani jednoglasno osudili rušenje nadgrobnih spomenika u Kazanbašči

(Zvornicki.ba)

 

Pročitaj i ovo...
Loading...