Danas su se posljdenji put Zvorničani oprostili sa svojim sugrađaninom Nezirom Dardaganom koji je poslije duge i teške bolesti juče preminuo.

Zvorničani se oprostili i na bolji svijet ispratili Nezira Dardagana

Više stotina rođaka, prijatelja, komšija i sugrađana došlo je danas do džamije Begsuja kako bi na bolji svijet ispratili Nezira Dardagana.

Poslije podne namaza proučen je tevhid, a potom klanjana Ikindija, poslije čega se pristupilo klanjanju dženaze. Nezir Dardagan ukopan je na mezarju Divič.

Preminuo Nezir Dardagan koji je pretučen za Bajram 2013.godine u Zvorniku

Podsjećamo da je Nezir u žižu javnosti BiH prije četiri godine kada je prilikom odlaska na Bajram-namaz napdanut od grupe mladića koji su retukli tada 73godišnjeg starca nanijevši mu teške povrede i lomove.
Za taj napad na tri mjeseca je osuđen glavni napadač Branko Zekić koji je proglašen krivim za napad iz mržnje, što je za tadašnjeg sudiju Fikreta Mujkića na tom slučaju bilo adekvatno da se kazni sa tri mjeseca zatvora.

Neziru je se stanje poslije suđenja pogoršalo,a ubrzo je doživjeo moždani udar i drastično povećanje “šećera”. Zbog opake bolesti dijabetesa Neziru Dardaganu su u posljednje dvije godine obje noge amputirane.

Svi oni koji su poznavali Nezira imaju samo riječi hvale o ovome čovjeku koji je volio život, dobre ljude i svoj grad Zvornik. Nikada poslije napada Nezir nije pristao da se odseli iz Zvornika i napusti svoje vjekovno ognjište.

(Zvornicki.ba)