Zvorničanin pokušao prevariti “Ramer”, pa dobio dvije krivične prijave

Iz Policijske uprave Zvornik jutros je saopšteno da je protiv Zvorničanina inicijala S.M. podnijeto dvije krivične prijave zbog neovlaštenog korištenja ličnih podataka i davanja lažnog iskaza. Prema nezvaničnim informacijama do ovih krivičnih prijava došlo je nakon što se utvrdilo da je vlasnik vozila kojeg je ranije “fotografisao” ramer umjesto predaje vozačke dozvole i plaćanja kazne za počinjeni prekršaj, osumnjičeni u ovom slučaju, vlasnik “fotografisanog” vozila je dao iskaz u kojem je naveo podatke druge osobe da je koristila njegovo vozilo u tom periodu. Tragom prijave i podataka o osobi koja je navodno koristila vozilo došlo se do Tuzlanskog kantona i podataka da je prije nekoliko godina podnijeta prijava o izgubljenoj vozačkoj dozvoli od navedene osobe čiji su podaci navedeni prilikom davanja iskaza o počinjenom prekršaju. Iz Policijske uprave Zvornik ove podatke nisu potvrdili, ali ih nisu ni demantovali. O ovom slučaju iz Policijske uprave Zvornik je navedeno:

vozacka dozvola

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.M. iz Zvornika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Neovlašteno korištenje ličnih podataka“ i „Davanje lažnog iskaza“.

Naime, S.M. se sumnjiči da je došao u posjed ličnih podataka drugog lica i te podatke, neovlašteno, bez saglasnosti tog lica, upotrijebio u prekršajnom postupku, gdje je u obavještenju o počinjenom prekršaju u kome se traže podaci o počiniocu prekršaja, dao podatke drugog lica i te podatke dostavio organu nadležnom za sprovođenje prekršajnog postupka, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...