Wednesday, June 3#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Zvorničanin Tadija Matić bronzani na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Balkana


Prati novosti i na fejsbuku!

Na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana u Kipru Zvorničanin Tadija Matić je osvojio bronzanu medalju. Na ovaj način Matić je napravio korak više u odnosu na prošlogodišnje učešće na istom takmičenju, što je i obećao prije samog puta za Kipar.

Zvorničanin Tadija Matić bronzani na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Balkana

Matić je bio dio ekipe Bosne i Hercegovine koja je na ovom prestižnom takmičenju iz matematike osvojila pet medalja. Bronzane medalje osvojili su Abdulah Ferhatbegović, Asja Ćatić, Tadija Matić i Ervin Macić, dok je Benjamin Mujkić osvojio srebrnu medalju.

Ekipu su predstavljali učenici: Tadija Matić, Lazar Lukač, Ervin Macić, Abdullah Fehratbegović, Asja Ćatić i Benjamin Mujkić. Zamjenik lidera je Milisav Knežević, dok je lider ekipe Sead Delalić.

Poslije Slavka Ivanovića, koji je prije nekoliko godina, kao srednjoškolac, učestvovao na svjetskoj smotri fizičara, Matićev rezultat je vjerovatno najveći pojedinačni uspjeh zvorničkih učenika u posljednjih dvadesetak godina.

(infobirac.net)

Redakcija portala Zvornicki.ba upućuje najiskrenije čestitke Tadiji Matiću, njegovim profesorima, kolegama u reprezentaciji, Udruženju matematičara Kantona Sarajevo i roditeljima Tadije na ovom izuzetnom uspjehu, a Zvorniku će bronza Tadije da sija kao zlato.

Zvorničanin Tadija Matić bronzani na Juniorskoj matematičkoj olimpijadi Balkana
Ponos Zvornika Tadija Matić

FOTO: Fejsbuk, Udruženje matematičara Kantona Sarajevo

Podijelite nas :

loading...