Zvorničanka Valentina Šakotić na prvom okupljanju fudbalskih reprezentativki BiH u ovoj godini

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine se okupila danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počela pripreme za prijateljski susret sa Crnom Gorom. Među reprezentativkama na okupljanju je i Zvorničanka Valentina Šakotić. Ova Zvorničanka je nakon tri sezone postala standardna reprezentativka BiH. Valentina je za Zvornicki.ba o pozivu na okupljanje je rekla:

Zvorničanka Valentina Šakotić na prvom okupljanju fudbalskih reprezentativki BiH u ovoj godini
Šakotić danas u Zenici

Ovo je prvi put u ovoj godini da smo se okupili kako bi se pripremile za predstojeću prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore. Sretna sam zbog poziva kao i svaki put do sada. Nadam se da ću nastaviti da imam minutažu kao što je to bilo u posljednje vrijeme. Rekla je Šakotić.

Selektorka Samira Hurem o ovom okupljanju kaže:

„Prva aktivnost ženske reprezentacije u ovoj godini i utakmica u sa Crnom Gorom je početak priprema za novi kvalifikacioni ciklus. Ono što nam je jako bitno je da do septembra i početka kvalifikacija izgradimo tim jer prošle godine je krenula smjena generacija, a i ove godine će se to itekako osjetiti. Imamo pet igračica iz „U-19“ selekcije i dvije nove koje će u susretu sa Crnom Gorom imati priliku da pokažu da li se na njih može računati. Rezultatski nismo opterećeni u pripremnim mečevima, već smo orijentisani na stvaranje tima i selektiranje dobrih igračica za kvalifikacije.“

Naše najbolje fudbalerke će se u zeničkom Trening kampu spremati do 16. januara kada polaze za Podgoricu. Utakmica Crna Gora-BiH na programu je 18. januara u 13:00 sati u Trening centru Fudbalskog saveza Crne Gore.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...