Tuesday, June 2#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Zvorničanke u kulinarskom šou “Luk ili med” koračaju prema sljedećem krugu (FOTO)


Prati novosti i na fejsbuku!

Nakon što su Zvorničanke Anđelka i Branka oduševile receptom dimljenog punjenog šarana, sa nestrpljenjem se očekivala nova emisija kulinarskog šoua “Luk ili med”. I u ovoj emisiji se očekivala  još neka kulinarska tajna Zvornika i Podrinja u prvom planu, ali su odlukom žirija gledaoci ostali uskraćeni za recept sa prostora Zvornika.

Zvorničanke u kuliniraskom šou "Luk ili med" koračaju prema sljedećem krugu (FOTO)
Anđelka i Branka sa dvije pite

Branka i Anđelka su u emisiji koja je emitovana u nedjelju pripremale dvije pite, jednu sa sirom i jednu sa mesom. U odnosu na prethodne emisije zadatak je bio malo drugačiji.

Branka Dukić je dio zvorničkog dua koji je iz emisije u emisiju bio najbolji od takmičara koji su se s njima natjecali. Dukić je o posljednjoj emisiji i pravljenju pita za Zvornicki.ba rekla:

Naime, imale smo priliku da pogledamo kratak nijemi film na temu spremanja pite jednog od članova žirija. Na osnovu zapaženih namirnica u toku pripreme u tom kratkom nijemom filmu, trebale smo same da napravimo isto jelo i desert, koji nije ništa manje važan.

Ograničeno vrijeme nabavke namirnica i pripreme, dodatno je otežalo spremanje hrane prema traženom receptu. Zbog svega toga sinoć smo bile druge i to je prva epizoda od početka emitovanja ove sezone u kojoj smo po ocijenama žirija bile druge.

U ovom šou Zvorničanke se takmiče sa kandidatima koji su profesionalni kuhari ili kandidati koji imaju mnogo više godina i iskustva od kreativnih zvorničkih djevojaka Branke i Anđelke. U ovom šou nastupili su takmičari iz 14 različitih gradova, a Zvorničanke su zasigurno ostavile ponajbolji utisak. Poznavanje domaće kuhinje, tradicionalnih i savremenih recepata  uz kreativnost Branke i Anđelke doprinijeli su Zvorničankama da budu duo sa najvećim brojem simpatija publike koja prati ovaj kulinarski šou.

Zvorničanke u kuliniraskom šou "Luk ili med" koračaju prema sljedećem krugu (FOTO)
Učesnici posljednje emisije iz Višegrada, Prijedora i Zvornika

U petak se nastavlja šou “Luk ili med” u kojem Zvorničanke ponovo nastupaju i u kojem bi trebale potvrditi prolazak u naredni krug. Branka o svemu tome kaže:

Ponosne smo zbog postignutog rezultata, ali i prilike da učestvujemo u ovom projektu. Ono što je drugačije u ovom kulinarskom takmičenju “Luk ili med ” jeste da se nismo takmičile samo kao pojedinci, nego da smo na ovaj način uspjele da predstavimo naš grad kao i turistički potencijal. Rekla je Branka za Zvornicki.ba.

Kako ovaj kulinarski šou odmiče, pokazuje se potpuno opravdanim potez turističke organizacije Zvornik da uzme puno učešće u ovom šou, ali se još boljim pokazao angažman zvorničkih djevojaka koje nisu profesionalni kuhari ili ugostitelji.

Zvorničanke u kuliniraskom šou "Luk ili med" koračaju prema sljedećem krugu (FOTO)
Očekuje se nova ponuda u zvorničkim restoranima – Punjeni dimljeni šaran

U petak budite pored malih ekrana i dajte podršku Anđelki i Branki.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :

loading...