Pacijent zaražen virusom korona prebačen je iz odjeljenja „COVID-19“ zvorničke Bolnice u republički karantin za oboljele sa područja regije Birač u Studentski centar u Karakaju. Trenutno je u ovom karantinu smješteno četiri osobe, od čega dvije očekuju dva uzastopna negativna nalaza kako bi bile upućene u kućnu izolaciju.

Zvornička bolnica "COVID-19" ponovo prazna, bez kršenja policijskog časa prethodnog dana, karantin u Karakaju ima 24 stanovnika

Od početka pandemije na području Zvornika ukupno je registrovano troje zaraženih. Državljani BiH, sa prebivalištem u Republici Srpskoj, koji budu dolazili u zemlju, biće smješteni u obavezni 14-dnevni karantin, kaže se u zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije.

U fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju smješteno je 24 osobe, bez simptoma na virus korona. Stanje u karantinu je uredno.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je obavila 185 testiranja, četiri lica su bila pozitivna na virus korona, a očekuju se rezultati za njih 19.

Bolnica u Zvorniku od početka pandemije uradila je 178 testiranja za područje grada Zvornika, od čega su dvije osobe bile pozitivne na virus korona, a za 14 se očekuju rezultati.

U regiji Birač urađeno je 242 testiranja, a bilo je šest lica pozitivnih.

U kućnoj izolaciji trenutno je 272 lica, dok je ova mjera istekla za 1.173 osobe. Komunalna policija grada Zvornik vrši poštovanje izrečene mjere u kućnoj izolaciji i karantinima. U protekla 24 sata sa ukupno tri patrole izvršena je 35 kontrola i sve su bile uredne.

Na području Zvornika u prethodnom danu nije bilo kršenja mjera zabrane. Volonterski servis grada Zvornika sa 31 volonterom obavio je sedam izlazaka na teren i asistencija sugrađanima u kućnoj izolaciji i starijima od 65 godina.
Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je na ulazu u zemlju 217, na izlazu iz BiH 193, što je ukupno 410 prelazaka granice.

Republički štab za vanredne situacije odlučio je da se mjere u Republici Srpskoj, koje su ranije donesene zbog sprečavanja širenja virusa korona produže do 11. maja, uz određene korekcije od kojih će se neke početi primjenjivati već od danas, 28. aprila.

Raspored ublažavanja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i uslovi koje je neophodno ispuniti možete pronaći na linku ispod:

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/media/vijesti/Pages/Rasporedmjere.aspx

Saopšteno je danas iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

(Zvornicki.ba)