Odličan novinarski tekst kolega iz radio Osvita, a kojeg u potpunosti prenosimo na našem portalu kako bi građani Zvornika imali potpuniju sliku dešavanja u zvorničkoj bolnici.

Zvornička bolnica: Dva direktora u jednoj kancelariji
Okuka i Drljević u istoj kancelariji

Doktori i zaposleni u Opštoj bolnici Zvornik okupljaju se tačno u podne ispred bolnice, već nekoliko dana,  na jednočasovnom protestu podržavajući smijenjenog direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Drljevića da i dalje obavlja ovu funkciju.  Bilo je tako i danas u 12 časova. Sa novinarima su razgovorali u ime svih, doktori Goran Bjeković i Zoran Komnjenović.
bolnica- protest

Član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske, hirurg u zvorničkoj bolnici Goran Bjeković  ponovio je novinarima da su se doktori i ostalo osoblje okupili na protestu jer se na slažu,  kako je rekao, sa nezakonitom smjenom Drljevića.

20171019_122820

Bjeković je rekao da je su doktori razgovarali jutros sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik, Jovanom Okukom savjetujući mu da se povuče , ali ih on nije poslušao i ušao je u direktorsku kancelariju bez primopredaje dužnosti. On je podsjetio da su se doktori juče suprostavili primopredaji između razriješenog Drljevića i novimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke.

20171019_122857

Novinarima se obratio i zamenik direktora bolnice doktor Zoran Komnjenović, koji je potvrdio reči doktora Bjekovića i pozvao nakon izjave novinare da odu do kancelarije direktora Opšte bolnice Zvornik, kako bi se uverili ko je u direktorskoj fotelji.

Zajedno sa doktorima, Bjekovićem i Komnjenovićem i ostalim, novinari su došli do kancelarije direktora gde su za stolom u fotelji zatekli, novoimenovanog vršioca dužnosti direktora, odlukom Vlade RS, doktora Jovana Okuku, dok je za konferencijskim stolom sedeo smjenjeni direktor – doktor Milorad  Drljević. Doktor Okuka je izašao, uz reči da će govoriti kasnije, a doktor Drljević je rekao da je sve već rekao.

20171019_122743

Kao aktuelni zamenik direktora, kako je naglasio nije smenjen i nije dao ostavku, doktor Zoran Komnjenović je ponovo  komentarisao nastalu situaciju oko smene direktora i obrazloženja za tu smenu u Opštoj bolnici Zvornik, nazvavši da to vredja njihov intelektualni integritet. Na kraju doktor  Goran Bjeković je rekao da ni jednog pacijenta neće odbiti, a za proteste je rekao da će ih radikalizovati do te mere da će Vladu “glava zaboleti”.

Oni su najavili da će doktori i bolničko osoblje  i narednih dana u 12 časova izlaziti ispred zgrade bolnice. Protesti  se nastavljaju prema najavama Bjekovića i Komnjenovića.

Kraj i epilog ove ružna i nemile situacije u Opštoj bolnici u Zvorniku za sada se ne naziru. Dogadjaj ćemo i dalje pratiti. Koliko će trajati, kakav će epilog svega biti, nezahvalno je prognozirati, tek  javnost ima pravo da zna šta svaka strana na ovu temu ima da kaže.

Radio Osvit je večaras emitovao specijalnu emisiju sa svim izjavama doktora Bjekovića ili Komnjnovića, ranije datim danas. Ova emisija reemitovaće se  u petak posle 11časova u prepodnevnom programu.

Doktor Jovan Okuka se nije vratio u kancelariju i nije dao izjavu novinarima. Očekujemo narednih dana i izjavu doktora Lazara  Prodanovića. Bar do sada nikada nije izbegavao novinarska pitanja.

Slučaj Opšta bolnica Zvornik se nastavlja. Da podsetimo  Vlada Republike Srpske razriješila je 12. oktobra Milorada Drljevića dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik.

Rešenje je objavljeno u Službenom glasniku u dostavljeno doktoru Miloradu Drljeviću. Vlada je za vršioca dužnosti imenovala Jovana Okuku, ali do primopredaje dužnosti nije došlo u prisustvu komisije, a  doktor Okuka je ušao u kancelariju direktora kao da je u potpunosti preuzeo dužnost.

(radioosvit)