Zvornička pantera Filip Erić prvo ovogodišnje pojačanje sarajevskog Željezničara

Golman Filip Erić koji je prve zapažene nastupe imao u fudbalskom klubu Drina Zvornik, pojačao je tim Željezničara Sarajevo. Ovu informaciju prenijeli su mediji iz Sarajeva.

Zvornička pantera Filip Erić prvo ovogodišnje pojačanje sarajevskog Željezničara
Filip Erić je rođen u Loznici, a karijeru je započeo u Malom Zvorniku. Ovaj Podrinjac je potom gradio karijeru u Beogradu, a prvu pravu afirmaciju doživljava u Drini. Iz Drine je prešao u redove tuzlanske Slobode, a posljednja stanica je Etno selo Stanišić. Prelazak je ugovorila menadžerska agencija iz Tuzle Best transfer koja zastupa interese Erića.

Zvorničkoj publici ostao je upamćen po velikom broju odbranjenih penala u Premijer ligi BiH. Erić je nakon prelaska u Slobodu doživjeo veliku pauzu od nastupa zbog pružanja prednosti drugim golmanima. Ponovono afirmaciju Erić doživljava u Zvijezdi 09 u debitantskom nastupu ove sezone u Premijer ligi BiH.

Jedan od najzaslužnijih fudbalera za opstanak Zvijezde iz Etno selo Stanišić, upravo je Filip Erić taj koji je često nemogućim odbranama spašavao Zvijezdu. Koliko je važan u ekipi Zvijezde ove sezone bio Erić govori i podatak da je bio prvi zamjenik kapitena tima.

(Zvornicki.ba)

Podijelite nas :