Nakon nekoliko natpisa o prodaji talentovanog Nemanje Nikolića iz Zvornika, danas je portal SportSport.ba prenio vijest da Nikolić karijeru nastavlja u slavnom grčkom Olympiakosu. Nikolić je još uvijek nedostupan medijima, ali informacije objavljene na portalu SportSport.ba izgledaju dosta uvjerljivo. U nastavku prenosimo tekst portala SportSport:

Fotografija portala SportSport.ba, trenutak potpisa Nikolića u Grčkoj
Fotografija portala SportSport.ba, trenutak potpisa Nikolića u Grčkoj

Defanzivac Mladosti iz Doboja kod Kaknja Nemanja Nikolić potpisao je za grčkog velikana Olympiakos, potvrđeno je za SportSport.ba iz njegovog dosadašnjeg kluba.

Za Nikolića, koji ima samo 18 godina, bilo je zainteresovano nekoliko klubova, ali na kraju je najkonkretniji očito bio Olympiakos koji se, kako smo jutros i najavili, dogovorio sa bh. klubom i potpisao ovog desnog beka.

Nikolić je, kako saznajemo, stavio potpis na petogodišnji ugovor sa grčkom ekipom.

Za sada nije poznato hoće li ga Olympiakos ostaviti u Mladosti na posudbi ili će on odmah postati njihov član.

Sjajni desni bek je odigrao ukupno 24 utakmice za Mladost u Premijer ligi BiH, a ranije je nastupao za mlade kategorije FK Sarajevo.

Nikolić je nakon fudbalske akademije FK Drina Zvornik, nastupa za pionirsku i kadetsku selekciju zvorničke Drine, karijeru nastavio u Sarajevu gdje se zadržao dvije sezone, nakon čega je prešao u redove Mladosti Doboj-Kakanj.

(SportSport.ba/Zvornicki)