Zvornički graničari uhapsili krijumčara koji je prevozio 16 migranata

Bh. državljanin i troje državljana Velike Britanije lišeni slobode zbog krijumčarenja 17 migranata bilans je jučerašnjeg hapšenja koje su izvršili pripadnici Granične policije BiH na području Zvornika i Ripača.

Zvornički graničari uhapsili krijumčara koji je prevozio 16 migranata
FOTO: Ilustracija

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 29. septembra 2019. godine, spriječili su krijumčarenje 16 osoba afroazijskog porijekla na području Zvornika. U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine, koji je ilegalne migrante krijumčario u vozilu Kia, koje je imalo različite nepripadajuće bh. nacionalne oznake.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka. Među krijumčarenim migrantima ima i maloljetnih osoba. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, bh. državljanin je lišen slobode i protiv njega ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj. Krijumčareni ilegalni migranti predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Istoga dana, na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Ripač, spriječeno je krijumčarenje državljanina Pakistana, koji je bio sakriven i pokriven dekom između prednjeg i zadnjeg sjedišta u vozilu Toyota, nacionalnih oznaka Velike Britanije. Vozilom je upravljao državljanin Velike Britanije, a s njim u vozilu se nalazilo još dvoje državljana Velike Britanije.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, troje državljana Velike Britanije je lišeno slobode i, uz izvještaj o krivičnom djelu „krijumčarenje ljudi“, predato Tužilaštvu BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)

Pročitaj i ovo...
Loading...