Zvornički graničari uhapsili Vladimira Stevanovića koji bi mogao otkriti ubice sarajevskih policajaca

Pripadnici Granične policije iz Zvornika uhapsili su jučer Vladimira Stevanovića (33) s Pala, za kojim su sarajevski policajci raspisali potragu zbog sumnje da je ukrao vozilo. Njega je tražila i policija s Pala zbog ugrožavanja sigurnosti.

Zvornički graničari uhapsili Vladimira Stevanovića koji bi mogao otkriti ubice sarajevskih policajaca

Stevanović je jedan od svjedoka u predmetu “Volan”, u okviru kojeg je 27 automafijaša optuženo za krađu stotina automobila vrijednih više miliona KM.

Prema nepotvrđenim informacijama, Stevanovića su raskrinkali pripadnici MUP-a Srbije, koji su ga preuzeli na graničnom prijelazu Karakaj – Mali Zvornik, jer je ustanovljeno da ima krivotvorenu vozačku dozvolu BiH. Nakon toga je predat Graničnoj policiji BiH.

Kako nam je potvrđeno, on će tokom dana biti saslušan u MUP-u Kantona Sarajevo jer postoje indicije da bi mogao imati informacije o počiniocima ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Nakon što ga saslušaju sarajevski policajci, on će biti predat policiji na Palama.

Radi se o osobi koja je povezana s automafijaškim klanovima iz Republike Srpske.

Njegovo ime dovodilo se u vezu i sa akcijama kodnih naziva “Kum”, “Trebević” i “Kamen”, također usmjerenih na suzbijanje automafije.

Inače, Stevanovićev bijeg je uslijedio nakon što mu je prošle godine na Palama zapaljen Audi A6. Prije bijega obratio se i medijima te je poručio da neće svjedočiti u predmetu “Volan”.

(Avaz)

Pročitaj i ovo...
Loading...