Zvornički osnovac Nikola Lazić osvojio vrijedne nagrade za najbolje napisano pismo

„Pošte Srpske“ svake godine, u saradnji sa druga dva javna poštanska operatera iz BiH, organizuju izbor najboljeg literarnog rada, na zadatu temu, koji provodi Svjetski poštanski savez. Međunardoni biro je za ovogodišnje takmičenje u pisanju pisama za mlade odabrao temu: „Napiši pismo o svom junaku“.

Zvornički osnovac Nikola Lazić osvojio vrijedne nagrade za najbolje napisano pismo

Pismo učenika šestog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvornika Nikole Lazića proglašeno je najboljim na području Republike Srpkse, dok je na 48. Međunarodnom takmičenju u pisanju pisama za mlade zauzeo drugo mjesto. Lazić je za svoje pismo nagrađen sa 200 КM, a dobio je i tablet uređaj.

Škola je zahvaljujući Lazićevom uspjehu dobila projektor i 1.000 KM koje je danas direktor Radne jedinice za poštanski saobraćaj Zvornik Miodrag Petrović uručio direktoru škole Radomiru Petroviću.

Lazić je rekao da je zadovoljan nagradom i dodao da mu je ona podstrek da nastavi sa pisanjem, ali da u tim aktivnostima neće zanemariti druge obrazovne predmete. On je istakao da je u pismu pisao o svom junaku nastavniku likovnog vaspitanja, Jovu Laliću.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Radomir Petrović rekao je da je škola nagrađena projektorom, kao obrazovna ustanova iz koje je stiglo najbolje napisano pismo sa područja Republike Srpske.

– Osim projektora, školi je uručena i nagrada od 1.000 КM – podsjetio je Petrović i naglasio da ova škola učestvuje na svim ativnostima koje organizuju Pošte Srpske, kao što su „Najljepše pismo za Djeda Mraza“, „Najljepša novogodišnja čestitka“ i slične aktivnosti.

Zahvalivši se na nagradi, Petrović je rekao da će ova obrazona ustanova i ubuduće uzimati učešće u svakoj akciji koju organizuju Pošte Srpske.

(infobirac.net)

Pročitaj i ovo...
Loading...