Sunday, May 31#OSTANIKUĆI I © ZVORNIČKI.BA

Zvornički tekvandoisti bruse formu za svjetsko prvenstvo na pripremama u Grčkoj


Prati novosti i na fejsbuku!

Članovi Tekvondo kluba Srpski Soko otputovali su u Grčku na pripreme za svjetsko prvenstvo koje će realizovati zajedno sa reprezentacijom Grčke koja je aktuelni ovogodišnji evropski prvak u ovom sportu. Pripreme u Solunu trajaće 10 dana, a treninge će voditi trener grčke reprezentacije Nikos Leusis, svjetski i evropski tekvondo prvak.

Zvornički tekvandoisti bruse formu za svjetsko prvenstvo na pripremama u Grčkoj

Troškove boravka Zvorničana u Grčkoj tokom priprema finansira Predstavništvo Republike Srpske u Solunu. Šef Predstavništva Jelena Jovanović-Atanasiou istakla je da je Predstavništvo prepoznalo značaj priprema za svjetsko prvenstvo ovog sportskog kolektiva koji postiže sve bolje rezultate, a koje će, kako je rekla, svakako doprinjeti jačanju srpsko-grčkog prijateljstva.

Iz Zvornika je otputovalo 11 članova Tekvondo kluba „Srpski Soko“, a jedan od trenera u klubu i vođa ekipe na pripreme Miljan Ćosić istakao je da su ovo prve pripreme u inostranstvu važne, te da očekuje sticanje velikog iskustva i visokog nivoa spremnosti za predstojeće svjetsko prvenstvo koje će biti održano od 24. do 30. avgusta u Plovdivu u Bugarskoj.

– Zajedničke pripreme proizašle su iz višegodišnje dobre saradnje i velikog prijateljstva našeg kluba i grčkih tekvondoista i nadamo se da ćemo im moći uzvratiti gostoprimstvo ove vrste – rekao je Ćosić koji je podsjetio da Leusis svake godine dolazi u Zvornik na Međunarodni turnir koji organizuje zvornički tekvondo klub.

Ćosić se u ime kluba zahvalio Predstavništvu Republike Srpske u Solunu, napomenuvši da je ovo prvi dio priprema za svjetsko prvenstvo.

(S.Savić)

Podijelite nas :

loading...