Zvornički “Zvončići“ otvaraju 20. Međunarodni “LUT fest 2019” u Istočnom Sarajevu

Dječijem horu “Zvončići“ iz našeg grada pripala je čast da otvori 20 Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta, koji se od 12 do 17 maja održava u Istočnom Sarajevu.

Zvornički “Zvončići“ otvaraju 20. Međunarodni “LUT fest 2019” u Istočnom Sarajevu

Prema riječima horovođe Hristijane Sandić, preko 40 mališana ovog hora predstaviće se sa dvije pjesme čije su izvođenje posebno tražili organizatori ovog festivala. Sandićeva nam je rekla da će izvesti muzičke numere “ Nek svud ljubav sja” i “ Ding dong”.

Nakon Istočnog Sarajeva, Dječiji hor “ Zvončići” prirediće i Vaskršnji koncert u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Zvorniku, a tačan datum će biti naknadno saopšten, istakla je Sandićeva. Pored hora “ Zvončići” i članovi Slikarske radionice “Paleta” će učestvovati na ovom festivalu.

Prema riječima rukovodioca “ Palete”, Jove Lalića planirano je da na otvaranju “ Lut Fest-a” , članovi Palete prikažu 56 metara svojih radova koji su nastali u nekoliko ciklusa, uglavnom tokom manifestacije Zvorničko ljeto. “Drugog dana ćemo učestvovati u svojevrsnom performansu, sa uličnim zabavljačima : mađioničarima, sviračima i slično, i biće to poput nekog karnevala, ističe Lalić.

(radio Osvit)

Pročitaj i ovo...
Loading...