Zvornik dio pilot projekta o preventivnom djelovanju lokalne zajednice

Policijska uprava Zvornik u saradnji sa Gradskom upravom grada Zvornika realizovaće u narednom periodu projekat čiji je cilj kohezija lokalne zajednice i preventivno djelovanje u suprostavljanju nasilnom ekstremizmu i terorizmu.

Zvornik dio pilot projekta o preventivnom djelovanju lokalne zajednice

Pilot projekat je osmišljen i ima uporište u Strategiji preventivnog djelovanja i borbe protiv terorizma za period 2015-2020 i Akcionog plana RS, a Zvornik je prva lokalna zajednica gdje se provode pomenute aktivnosti.

„Cilj je da se u narednom periodu povežu i da se uspostavi što čvršća saradnja među akterima lokalne zajednice kao što su lokalna uprava, policija, predstavnici vjerskih zajednica, centra za socijalni rad, srednjih škola, bolnice i drugih organizacija civilnog društva. Ujedno želimo da u našoj zajednici otklonimo sve komunikacijske barijere, kako bismo lakše radili i živjeli“, istakao je Aleksandar Golubović, policijski inspektor i koordinator projekta.

Grad Zvornik je u nedavno usvojenoj Strategiji integrisanog razvoja 2018-2027 uključio i pomenuti projekat. Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika smatra da je za lokalnu zajednicu ali i za društvo u cjelini najvažnije početi raditi sa najmlađima i sa porodicom. „Najbolja preventiva je razgovor sa običnim građanima. U ovom projektu smo vidjeli potencijal za buduće čvršće veze u lokalnoj zajednici, bolju saradnju i samim tim bržu reakciju. Važno je i da animiramo ljude da se uključe u društveni život i u rješavanje problema“,ističe Stevanović.

Radnom sastanku u Zvorniku prisustvovali su predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM), ambasade Velike Britanije u BiH, kancelarije Specijalnog predstavnika EU u BiH, Nadzorno tijelo BiH zaduženo za praćenje i provođenje Strategije BiH za borbu protiv terorizma, Ministarstva unutrašnjih poslova RS i Ministarstva bezbjednosti BiH.

Pročitaj i ovo...
Loading...