Gradonačelnik Zoran Stevanović i Radivoje Krčmar, jučer su potpisali Protokol o uzajamnoj saradnji.  

Stevanovi - potpisan sporazum

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar potpisali su jučer Protokol o saradnji koji podrazumijeva međusobnu saradnju sa ciljem unapređivanje industrijske proizvodnje, poljoprivredne proizvodnje, razvoja turizma, malih i srednjih preduzeća i drugih oblasti.Stevanović je izrazio zadovoljstvo povodom potpisivanja dodavši da očekuje da Gradska uprava Zvornik kod Garantnog fonda kandiduje nekoliko, prije svega mladih preduzetnika za pomoć prilikom njihovog kreditnog zaduženja.

– Očekujem da ćemo uz pomoć Garantnog fonda obezbijediti finansijsku podršku banaka i nekim našim poljoprivrednim proizvođačima koji imaju osmišljenu putanju razvoja i kojima su u ovom momentu neophodna finansijska sredstva – rekao je Stevanović.

Krčmar je napomenuo da je Garantni fond formiran kao akcionarsko društvo čiji je osnivač Republika Srpska, te da kapital fonda u novcu iznosi 30.000.000 KM.

– Definisali smo pravce saradnje gdje bi kao Garantni fond mogli podržati razvojne planove grada Zvornika, odnosno pristup finansijskim sredstvima koje banke i druge finansijske institucije u Republici Srpskoj plasiraju firmama, malim i srednjim preduzećima u oblasti prerađivačke industrije, poljoprivrede, turizma, trgovine i svih drugih oblasti. Možemo dati garancije i za komunalna preduzeća koja imaju svoje razvojne planove, ali to u Zvorniku nije toliko potrebno kao u drugim opštinama gdje smo bili – rekao je Krčmar koji je izrazio nadu da će saradnja između Grada Zvornika i Garantnog fonda biti uspješna, te da će pružiti podršku za dosta firmi.

(Zvornički.ba/opština-zvornik.org)