Na teritoriji grada Zvornika nema pozitivnih osoba na virus korona, naslov je danas pristiglog saopštenja iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik. U saopštenju se dalje navodi:

Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Svih 64 brisa među kojima je i 57 kontakata sa dvije zaražene osobe iz Osmaka koje je Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja uzela u petak i subotu su negativni. Ukupno je u ovoj službi do danas uzeto 111 briseva, dva su pozitivna, a 109 negativni.

Sedam osoba iz lokalnog karantina proslaviće Vaskrs u svojim domovima uz poštovanje mjere kućne izolacije, jer su rezultati njihovih uzoraka, koji su im uzeti juče, negativni. U školskoj fiskulturnoj sali u Karakaju trenutno se nalazi 11 lica bez simptoma bolesti izazvane virusom korona.

U Bolnici je od početka pandemije od lica sa regije uzet 201 uzorak, 196 uzoraka odnosno 148 osoba je negativno, tri osobe su izliječene, dok je jedna pozitivna upućena u Srbiju kao njihov osiguranik.

U kućnoj izolaciji na teritoriji grada Zvornika trenutno se nalazi 276 lica, dok je ova mjera završena za 1.109 osoba.

Komunalna policija tokom jučerašnjeg dana je sa pet patrola izvršila 51 kontrolu i sve su bile uredne.

Policijski čas prekršila su dva lica. Ostale mjere zabrane su poštovane.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentiran je ukupno 21 prelazak granice, od čega je sedam na ulazu, a 14 na izlazu iz BiH.

Volonteri iz volonterskog servisa u toku prethodnog dana imali su četiri poziva za kupovinu namirnica i lijekova.

U Bolnici Zvornik juče je tim medicinskih stručnjaka iz Rusije dezinfikovao sve prostorije, bolnički krug i sanitetska vozila. U Domu zdravlja izvršili su dezinfekciju prostorija u suterenu i na prvom spratu gdje se nalazi i respiratorna ambulanta, svih sanitetskih vozila i prostora oko ove ustanove.

OSTANITE KOD KUĆE, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA.

Pristiglo saopštenje potpisuje gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

(Zvornicki.ba)