Dodik: Zvornik je jedna od najuspješnijih lokalnih zajednica

Stanje u privredi Zvornika privredni ambijent i projekti, koje sprovodi Gradska uprava kako bi se isti poboljšao bile su neke od tema o kojima su danas u Zvorniku razgovarali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

„Pričali smo o projektima koji se trenutno realizuju u Zvorniku, kao što je vodovod Pilica – Lokanj gdje će više od 500 domaćinstava dobiti gradsku vodu, vodovod Zapad, koji obuhvata 1000 domaćinstava, proširenju kapaciteta parking prostora, izgradnji srednje umjetničke škole. Pričali smo i o projektima koji će se tek realizovati, kao što je izgradnja sale za borilačke sportove, rekonstrukcija postojeće dvorane, povezivanje regionalnog puta između mjesnih zajednica Cer – Jardan. Koristim ovu priliku da se zahvalim predsjedniku Dodiku za podršku koju pruža Zvorniku. Predsjednik je podržao i opremanje novog i rekonstrukciju postojećeg vrtića, tako da ćemo tim projektom zatvoriti listu čekanja u gradu. Dodatno, imaćemo podršku pri nabavci i izgradnji multisenzorne sobe,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Prema riječima predsjednika Milorada Dodika, Zvornik je jedna od najsupješnijih lokalnih samouprava u Republici Srpskoj i sve što je ranije dogovoreno u Zvorniku je i realizovano.

„Ranije smo pričali da ćemo svu djecu obuhvatiti predškolskim obrazovanjem ovdje u Zvorniku i danas smo to i uradili. Zvornik je grad koji je uspio da riješi to pitanje. Završava se i Bolnica, koja će uveliko doprinijeti boljim uslovima liječenja. Grad uspješno rješava i problem vodosnabdijevanja, ulaže u kulturu, sport. Ovo je jedna uspješna Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ivanovićem. Prošlog puta smo razgovarali da se zamijeni i zgrada Gradske uprave, koja je stara skoro 200 godina, da se izgradi nova i da u njoj budu sve neophodne službe i republička odjeljenja. Ovaj grad vapi za sve većim brojem parking mjesta i na tome se radi. Gradonačelnik Ivanović sa svojim timom vrlo uspješno rješava izazove sa kojima se suočava. Ovom prilikom mu čestitam na tome i želim da i druge opštine i gradovi izgledaju ovako uspješno,“ rekao je predsjednik Dodik.

Na sastanku je zaključeno da je veoma važno da se nastavi ulagati u unapređenje privrednog ambijenta, ali i u podizanje životnog standarda građana.

(Izvor: Grad Zvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *