Jutarnji eliksir je zapravo topla voda s limunom i kurkumom uz poneki dodatak.
Kurkuma je neizbježna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj prekrasan začin u svoju prehranu?
Jutarnji eliksir je zapravo topla voda s limunom i kurkumom uz poneki dodatak.
Za dodatnu djelotvornost dodajte prstohvat cimeta koji ima protuupalna svojstva i može stabilizirati razinu šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osjećati se duže zadovoljnim).
Sastojci:
1 šoljica tople (ne vruće) vode; a možete koristiti i šoljicu toplog mlijeka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje)
¼ čajne kašičice kurkume
Sok od pola limuna
Prstohvat cimeta (proizvoljno)
1/8 čajna kašičica meda ili agavinog sirupa
kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Nakon što zagrijete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promiješajte.
Kurkuma će se smjestiti dnu šoljice, tako da i dalje nastavite miješati vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.
Dodavanje kurkuma u svoju toplu vodu je jeftino, blagog okusa, a djelotvorno djeluje na svaki sistem u tijelu.
Dodavanje ovog moćnog začina vašoj prehrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje, prenosi Atma.hr