Zvorničanka Jasminka Šipka, najpoznatija spikerica Bosne i Hercegovine govorila u podkastu N1 televizije o čudnim situacijama doživljenim u studiju, obuci... (VIDEO)

Na području Zvornika oduvjek se govorilo ispravno, lijepo i gramatički tačno, tako da nije ni čudo da su neke od najpoznatijih jugoslovenskih voditeljki bile porijeklom  iz Zvornika.

Osim Radinke Marković Kapetanović, i Jasminka Šipka , poznato tv lice Sarajevske televizije, rođena je u Zvorniku početkom pedesetih godina prošlog vijeka.

Stariji sugrađani se još sjećaju Jasminke tada Volić, kao lijepe i pametne djevojčice koja je u Zvorniku išla u osnovnu školu.

  • Majka joj je bila nastavnica geografije, a otac inžinjer. Imala je i brata Nihada, a nakon osnovne škole odselili su se u Sarajevo. Družila se sa Ljiljanom Ostojić sa kojom je išla u isti razred. Sjećam je se tada, a i kasnije sam je viđala što na televiziji, što kada dođe u Zvornik, Bila je lijepa, prava dama, otmjena, uvijek elegantna, priča  Mica Ikonić.

 

12

Jasminka je studirala u Sarajevu književnost i engleski jezik. Iako je, kako je govorila u brojnim intervjuima, htjela da bude profesorica i da radi u školi, sa djecom, želja joj se nije ispunila i sticajem okolnosti počela je da radi kao najavljivačica, a potom i kao voditeljica na televiziji. Iz te njene generacije poznate su Radinka Marković Kapetanović, sada nažalost pokojna kao i Mebrura Topolovac, zatim Zrinka Jovanović i ona Jasminka Volić, udata Šipka.

U Zvornik  sve rijeđe dolazi, ali ipak dolazi, posljednji put je viđena u jednom od zvorničkih restorana u centru grada.

Zvorničanka Jasminka Šipka, najpoznatija spikerica Bosne i Hercegovine govorila u podkastu N1 televizije o čudnim situacijama doživljenim u studiju, obuci... (VIDEO)

Kaže da joj sve manje liči na njen grad iz djetinjstva koje joj je ostalo u najljepšoj uspomeni. Sretna je što je odrasla pored preljepe Drine, okružene brojnim brdima, uz puno prijatelja. Sa nekima od njih se i dan danas čuje i vidi.

Od prije nekoliko godina je u penziji, ali podučava mlađe kolege  na Federalnoj TV gdje je dugo radila.Posvećena je odrasloj djeci i unicima, voli da pročita dobru knjigu, druženje sa prijateljima.

Jasminka Šipka  bila je jedna od  najboljih, ali i najljepših televizijskih lica,  izuzetne pojave, dikcije, osmjeha, elegancije.Takva je ostala i danas, prava dama, Zvorničanka koja je bila i ostala uzor mnogim tv voditeljima mlađih generacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *