Danas je otvoreno skijalište “Javor” na Bukovoj glavi kod Srebrenice. Veliki broj građana iz Srebrenice i susjednih opština došao je na otvaranje. Mališani su uglavnom priliku za boravak na snježnim stazama iskoristili za sankanje, a u budućnosti se u Srebrenici mogu očekivati male škole skijanja.

Prema riječima naših čitatelja koji su danas posjetili skijalište “Javor” oduševljeni su onim što su vidjeli i puno je bolje od onog čemu su se nadali.

Ima još tu nekoliko sitnica koja će se uraditi kako vrijeme odmiče, bitno je da se nešto dešava, posebno u oblasti turizma. Priroda je prelijepa, restoran i ponuda odlični, staze i cijene pristupačne. Nadajmo se da će put do skijališta uskoro biti još bolji i prostor za parkiranje povećan, kako bi svi gosti koji žele posjetiti ovaj lokalitet mogli doći i uživati. Ovdje se zaista ima šta vidjeti i svi koji su pojsetili ovaj dio Srebrenice se nisu pokajali, riječi su jednog od naših čitatelja koji je prvi dan vikenda iskoristio tado da slobodno vrijeme sa porodicom provede na najnovijoj turističkoj atrakciji u Podrinju.

Na radost mališana i ljubitelja skijanja, otvoreno skijalište kod Srebrenice (FOTO+VIDEO)

Fotografije su nam poslali naši čitatelji, a dio fotografija preuzet je sa facebook stranice RTV- Srebrenica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *