Tragičan završetak potrage za nestalim starcem sa područja Bijeljine

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je na lokaciji u blizini planinarskog doma Sveti Bernard, kod Gornjeg Zovika. Istražitelji još uvijek nisu utvrdili da li je riječ o ubistvu ili nekom drugom krivičnom djelu, ali je jedna osoba uhapšena.

Beživotno tijelo muškarca pronađeno je u predjelu planine Majevice koja pripada području Brčko distrikta, na lokaciji u blizini planinarskog doma Sveti Bernard. Iz Tužilaštva Brčko distrikta su rekli da je pod nadzorom dežurnog tužioca izvršen uviđaj, a tijelo je prevezeno u gradsku mrtvačnicu, gdje će biti obavljena obdukcija.

“Za sada ne možemo potvrditi da li se radi o ubistvu ili o drugom krivičnom djelu, uz obavijest da je jedna osoba lišena slobode prema kojoj se preduzimaju procesne i krimalističko-tehničke radnje”, naveli su iz brčanskog tužilaštva.

Tužilaštvo u saradnji s Policijom Brčko distrikta nastavlja preduzimati i nalagati mjere i radnje iz nadležnosti istražnih organa, kako bi se utvrdile i rasvijetlile okolnosti ovog događaja.

Iz tužilaštva su zaključili da u interesu postupka zasad nisu u mogućnosti objaviti više informacija.

Detalji o ovom događaju

Naime, muškarac čije je tijeloprethodnog dana, sasvim slučajno pronašao jedan građanin, nestao je u četvrtak što je prijavljeno policiji u Brčkom.

Detalj koji je važan u ovome slučaju jeste da je tijelo nesretnog čovjeka pronađeno na nepristupačnom terenu, pa su u pomoć pozvani pripadnici GSS-a Odsjeka civilne zaštite u Brčkom koji su izvukli tijelo.

Portalu Otisak.ba je sa lica mjesta potvrđeno da je tijelo pronađeno 3 kilometra od automobila koji je koristio nesretni čovjek.

(infobijeljina.com/otisak.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *