Grad Zvornik – medalje za zvorničke srednjoškolce na Sajmu turizma u Sloveniji (FOTO)

Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ osvojili su srebrno i broznano priznanje za prikazane projekte na Sajmu turizma u Ljubljani. Predstavili su svoja dva projekta i to: „Šljiva, ponos našeg kraja“ i „Trpeza naših predaka – sa ajvarom sve je ukusnije“. Mentori učenicima za ove projekte su bili profesori Andrijana Slavkić i Miljan Vlačić.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović čestitao je svim učesnicima na uspjehu i istakao da su naši učenici među najboljim ambasadorima grada Zvornika.

„Ponosan sam uvijek kada naši Zvorničani ostvare neki uspjeh, a kada to urade mladi ljudi, učenici naše škole, onda je taj ponos još veći. Oni su uspjeli da se izbore za medalje u prilično jakoj konkurenciji na slovenačkom sajmu i pokazali su prije svega znanje i kreativnost. Izuzetno je važno i da su i drugi prepoznali uloženi trud,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Prema riječima Biljane Pisić, direktorice srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ ovo je samo jedan dio dugogodišnje saradnje između Sežane i Zvornika.

„Više od 300 učenika iz Zvornika i 50 profesora je od 2008. godine imalo priliku da posjeti Sloveniju i da učestvuje u različitim vidovima promocije učeničkog stvaralaštva. Zahvaljujući prije svega entuzijazmu i volji obje škole, ova saradnja je opstala i traje dugi niz godina. Kratku pauzu smo napravili zbog pandemije virusa korona, ali smo ubrzo nastavili tradiciju. Mi smo preko naših partnera iz Sežane imali priliku da budemo i dio njihovog projekta sa školom u Portugalu. Mi danas više ne govorimo o projektu nego o uzajamnom poštovanju i prijateljstvu sa školom u Sežani,“ rekla je direktorica Pisić.

Učenici i profesori SŠC „Petar Kočić“ boravili su u Sloveniji, kao gosti Srednjoj školi „Srečko Kosovel“ u Sežani. Zvorničani su se kao jedini učesnici iz BiH predstavili na „Alpe Adria“ sajmu zajedno sa još 27 škola iz Italije, Hrvatske i Slovenije. Saradnja i zajednički projekti zvorničke i slovenačke srednje škole traju već dugi niz godina uz potpunu podršku Grada Zvornika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *