Admir Halilović najmlađi kikbokser Zvornika osvojio medalju kao i još trojica Zvorničanina u seniorskoj konkurenciji
Admir Halilović pomeo konkurenciju u svojoj kategoriji

Na svom debitantskom takmičenju, devetogodišnji Admir Halilović iz Križevića nastupajući na Intarnacionalnom kik boks turniru u Sarajevu “Ilidza open” ostvario je odličan uspjeh osvojivši zlatnu medalju u konkurenciji djece do 28 kg. Admir je nastupao za klub “Golden times” iz Kalesije, a najzaslužniji za njegov uspjeh je njegov otac Selvir koji je bivši član istog klub, a danas pripadnik zvorničke specijalne policije CJB Zvornik. Senad Osmanović je napravio program treniranja i zajedno sa Selvirom kroz treninge u klubu i kod kuće došlo se do ovog rezultata. Osmanović, porijeklom Podrinjac ujedno je trener svih selekcija kluba iz Kalesije koji je napravio dobre rezultate, a podsjećamo i da je bivši selektor kikbokserske reprezentacije BiH.

Poslije mjesec dana intenzivnih priprema Selvira sa njegovim sinom Admirom, otišli su na prvenstvo i napravili odličan uspjeh jer je Admir naprosto pomeo konkurenciju. Istaknuti pripradnik MUPa RS Selvir Halilović i sam je majstor crnog pojasa iz borilačke vještine karate, tako da je bilo za očekivati i da Admir ima afinitete za ovaj sport.

“Moj otac Selvir je moj najveći uzor i želim biti jak kao on da štitim slabije, ali i dobar u borilačkim sportovima kao što je moj otac. Nadam se da ćemo imati još dosta nastupa i osvojenih medalja”. Riječi su Admira Halilovića primjerenog učenika osnovne škole Desanka Maksimović.

Admir Halilović najmlađi kikbokser Zvornika osvojio medalju kao i još trojica Zvorničanina u seniorskoj konkurenciji
Otac Selvir i sin Admir u društvu trenera Osmanovića

Admir Halilović najmlađi kikbokser Zvornika osvojio medalju kao i još trojica Zvorničanina u seniorskoj konkurenciji“Meni je lično ovo veliko iznenađenje jer Admir nije imao ranijih sličnih nastupa i takmičenja. Bio je kratak period priprema i sve je uspješno savladano. Presretan sam zaista”. Rijeci su Selvira Halilovića koji nije krio vlastito zadovoljstvo.

 

Zvorničani ostavili zapažen razultat

Članovi Kluba borilačkih sportova “056 Zvornik” ostvarili su odličan uspjeh na Intarnacionalnom kik boks turniru u Sarajevu “Ilidza open” na kome su osvojili tri medalje. Prvo mjesto i zlatnu medalju, po treći put na ovom turniru, osvojio je Nikola Drobnjak u disciplini lou kik, savladavši protivnika iz Hrvatske, nokautom u drugoj rundi. Srebrnu medalju izborio je Dragiša Ćebić dok je bronzu osvojio Uroš Mičić. Oba takmičara su se borila u disciplini lajt kik.

Kako se priprema devetogodišnjak za jedno ovakvo prvenstvo možete pogledati na snimku ispod. Snimak nema najbolje osvjetljenje, ali je jako vidljivo koliko truda i znoja je potrebno za medalje.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *