Nemanja Dragutinović mladi potencijal sa Zmajevca

Adut FK "Drina" - Nemanja Dragutinović mladi potencijal sa Zmajevca
Dragutnović u svom stilu

Adut fudbalskog kluba “Drina” Zvornik u nastavku prvenstva mogao bi biti  potencijalni mladi reprezentativac BiH Nemanja Dragutinović. Ovaj još uvijek maloljetni napadač sa Zmajevca rođen je devetog aprila 1999.g. visok 186 cm igra ofanzivnog vezong ili krilnog napadača, igra desnom nogom, ali se služi lijevom dosta dobro.

Skrenuo je pažnju velikog broja sportskih radnika, ali i ljubitelja fudbala. Do sada je u pet navrata pozvan za kadetsku reprezntaciju Republike Srpske i u tim nastupima je postigao dva gola. Namanja se nada i pozivu u reprezentaciju BiH što bi bio sasvim logičan slijed u karijeri ovog drinskog dijamanta.

Dragutinović je impresionirao u kadetskoj premijer ligi sezona 2015/16 kada je postigao 10 golova i imao 23 asistencije, što je impozantan rezultat. Iz juniora je prekomandovan u prvi tim, a za juniore je odigrao svega pet utakmica i postigao četiri gola nakon toga nije mogao nastupati zbog obaveza prema prvom timu. Svi treneri koji su vodili mladog Dragutinovića imaju samo riječi hvale.

Portal Zvornicki.ba razgovarao je sa Nemanjom o njegovom životu, planovima i do sada urađenom

Ko su uzori iz sportskog života?

Prije svih Kristijano Ronaldo, one je primjer kako uspjeti i da je od svega najvažnije biti uporan i davat maksimum. Pored Ronalda uzor mi je i Nejmar iz Barselone. Impresioniran sam ovim fudbalerima i njihovim vještinama na terenu.

Kakvi su planovi za skoriju budućnost u fudbalu?

Adut FK "Drina" - Nemanja Dragutinović mladi potencijal sa Zmajevca
Uspomena iz Novog Sada

Prije par mjeseci bio sam na probi u FK Vojvodina iz Novog Sada. Upisao sam i jedan nastup za njihovu omladinsku selekciju na kojoj sam postigao dva gola. Meni su rekli da su zadovoljni viđenima i da će me uskoro ponovo pozvati na probne utakmice. Ukoliko ponovo dobijem poziv iz Novog Sada i na tim utakmicama budem dobar kao na posljednoj onda dobijam ponudu o prelasku u Novi Sad. Trenutno treniram naporno i očekujem poziv, a do tada bez obzira bilo poziva ili ne, plan je trenirat još više.

Kako podnosiš treninge sa prvim timom ?

Već dvije godine treniram sa prvim timom i intenzivni treninzi mi nisu ništa novo. Nažalost dobio sam povredu i van terena moram biti 10 dana, dobijam potrebne terapije, a u međuvremenu radim vježbe u teretani na mišićima koji nemaju dodira sa povrijeđenim dijelom.

Kako Nemanja stigne uskladiti obaveze na sportskom terenu i školi?

Redovan sam učenik i nemam prevlik broj izostanaka sa nastave. Za sada sam vrlo dobar učenik i trudim se biti što više prisutan kod mojih profesora koji imaju puno razumijevanje za ono što radim i pokušavam napraviti u sportu i jako sam im zahvalan na tome.

Želim iskoristiti priliku da pozovem sve učenike, roditelje, ljude dobre volje da podrže akciju srednjoškolaca koja je nedavno pokrenuta, a to je “Čepom do osmijeha”. Zaista višestruka je korist, ekološka je, sakupljaju se plastični čepovi, daju na recikliranje, a onda se prikupljena sredstva usmjeravaju na pomoć djeci sa posebnim potrebama. Čestitam mojim drugarima iz škole koji su došli na ovu ideju i odlučili istu pokrenut.

Adut FK "Drina" - Nemanja Dragutinović mladi potencijal sa Zmajevca
Iz vremena dok su Drinini kadeti harali kadetskom premijer ligom. Mnogo potencijala na jednom mjestu.

Šta bi želio da se dogodi sa klubom Drina i gradom Zvornik u skorije vrijeme?

Drina je jedna Drina se voli (uz osmijeh), nadam se da će naš voljeni klb što prije pvratiti status prvoligaša i onda se boriti za takmičenja u Evropi. To je naš grad zasigurno zaslužio. Siguran sam da bi izlaskom na evropsku scenu i igranjem utakmica UEFE našem gradu bi se doprinijelo u razvoju turizma na ovom području. Zvornik je meni najljepši grad, ali vjerujem da ta ljepota nije samo subjektivna i da će  rijeka, jezero, planine, lovišta i stare tvrđavemogu svakog ostavit bez daha.

Ovaj mladić iz Namadžaha i sa Zmajevca jednog dana želi zaigrati za Juventus, ali je svjestan da do tada ima puno prepreka i najviše rada kojeg mora sam odraditi kako bi postigao svoje ciljeve

Poslije mnogobrojnih reprezentativaca BiH koji dolaze iz Zvornika red je da stigne još jedan, koji će proći omladinske selekcije, kao što je to uradio Miroslav Stevanović. Podsjećamo da je i Stevanović iz Drine otišao u Vojvodinu prvo, a potom za Sevilju iz Španije.

(zvornicki.ba)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *