Gradska uprava Zvornik danas je u saradnji sa učenicima srednjih škola, Planinarskim ekološkim udruženjem „Korak“, Turističkom organizacijom i AD „Vodovod i komunalije“ organizovala akciju uređenja na tvrđavi Kula grada.

 

Akcija ćišćenja tvrđave na Kula Gradu
Vrijedni omladinci
Ognjen Pavlović, jedan od koordinatora kampanje „April mjesec čistoće“, rekao je da Gradska uprava i u maju nastavlja sa čišćenjem i ozelenjavanjem na području grada Zvornika sa ciljem stvaranja ljepšeg okruženja, ali i podizanja svijesti građana o važnosti čuvanja životne sredine.

– Nastavljamo sa aktivnostima i tokom maja, jer loši vremenski uslovi nisu dozvolili da realizujemo sve aktivnosti planirane za april mjesec, kada inače Gradska uprava Zvornik sprovodi tradicionalnu kampanju. Inicijator i nosilac današnje akcije je PEU „Korak“, a u njoj učestvuju i učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i Tehničkog školskog centra, AD „Vodovod i komunalije“, kao i naša Turistička organizacija. Svi smo na zajedničkom zadatku da očistimo smeće koje su iza sebe ostavili nesavjesni posjetioci, dok su radnici „Vodovoda i komunalija“ angažovani na košenju trave. Akcijom su obuhvaćeni gornji grad tvrđave,  dvorište hrama, šetalište i izletište „Kaplan“ – rekao je Pavlović koji je poručio da je zadatak Gradske uprave i ostavština za buduće naraštaje više zelenih površina u svim zonama na području grada Zvornika i manje otpada u okolini.

Akcija ćišćenja tvrđave na Kula Gradu
Ognjen Pavlović sa mladima u akciji

Nataša Mitrović, sekretar PEU „Korak“, istakla je da članovi ovog udruženja nastavljaju sa raznim aktivnostima koje, između ostalog podrazumijevaju i čišćenje sredine u kojoj živimo.
– Želimo da tvrđava Kula grad dobije novi, mnogo ljepši izgled i da bude prijatniji za boravak. Danas smo se okupili da ga očistimo i uredimo, jer ovaj turistički potencijal treba iskoristiti, a jedan od uslova za to je čistoća. Moramo svi naučiti da poštuju prirodu, žive u skladu sa njom i uživaju u njenoj ljepoti – rekla je Mitrovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što u akciji učestvuju i učenici, jer se na ovaj način djeluje na njihovu ekološku svijest, obzirom da imaju priliku da vide koliko je lijepa promjena prostora prije i poslije čišćenja.

Direktor Turističke organizacije Slavica Andrić naglasila je da je Kula grad i tvrđava jedan od najvažnijih turističkih potencijala Zvornika, dodavši da je veoma bitno da je uređen i čist.

Akcija ćišćenja tvrđave na Kula Gradu

Učenici Dario Šavija i Teodora Milićević učestvovali su u današnjoj, ali i u drugim akcijama u okviru kampanje „April mjesec čistoće“ sa željom da daju doprinos čistijem i ljepšem gradu i okolini i sa porukom da je svi zajedno moramo čuvati.

Kula1ciscenje

opstina-zvornik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *