Danas je izvedena prva faza radne akcije na igralištu Dedinovac na Kula Gradu, a koja je urađena zahvaljujući Hafizi Povlakić koja je finansirala rad rovokpača čime su iskopani neophodni kanali oko sportskog terena.

Akcija uređenja sportskog terena na Kula Gradu
Sportski teren Dedinovac
Zahvaljujući iskopanim kanalima prestat će nastanak daljih deformacija na poligonu za igru, a posebno će dobro uticati na nestanak bara koje se stvaraju poslije svake manje padavine kiše ili snijega.

Ovo je uvodna faza za subotnju akciju kada se planira košenje trave oko igrališta, raskresivanje i čišćenje samog terena i okolo njega. U subotu se očekuje nešto veći odziv omladine Kula Grada, a koja danas nije imala potrebe za okupljanje jer je bilo neophodno izvesti radove mašinskog kopanja kanala.

Akcija uređenja sportskog terena na Kula Gradu          Akcija uređenja sportskog terena na Kula Gradu         Akcija uređenja sportskog terena na Kula Gradu

Kula grad je poznata da ima dosta aktivnih mladića u svim aktivnostima koje se sprovode na uređivanju životnog prostora ove mjesne zajednice.

O današnjoj aktivnosti i onima koje se mogu uskoro očekivati predsjednik MZ Kula Grad Adnan Hadžić kaže:
Zahvaljujem se ispred MZ Kula Grad i u ime omladine Kula Grad, našoj sugrađanki Hafizi Povlakić koja je izdvojila neophodna sredstva za današnje radove i time motivisala sve nas da ovo igralište uredimo onako kako i zaslužuje. Ovim putem pozivam sve naše ljude dobre volje koji žele pomoći aktivnost u subotu da se jave predsjednik MZ Kula Grad. Neophodno je da popravimo reflektore na našem Dedinovcu, a koji su prestali sa radom usljed pada drveta bor na kablove poslije snježnih padavina. 

Kula Grad je jedno od rijetkih mjesta koje se spontano i nesvjesno priključilo akciji mjesec čistoće.

Zvornicki.ba

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *