Ako imate legalno oružje možete dobiti kaznu i do 1.500 KM ukoliko na vrijeme ne zamjenite oružani listUkoliko posjedujete legalno oružje za vlastitu bezbjednost imate novu mogućnost da podnesete zahtjev za zamjenu oružnog lista sve do 30.06.2017.g.. Ukoliko to ne uradite možete dobiti kaznu i do 1.500 KM uz mjeru oduzimanja oružja.

U nastavku prenosimo saopćenje CJB Zvornik u potpunosti.

Centar javne bezbdnosti Zvornik obavještava sve građane koji posjeduju oružje za ličnu bezbjednost a čiji je oružni list istekao, da su obaezni da u skladu sa Zakonom o izmjenama Zakona o oružju i municiji (Službeni glasnik RS 18/17), do 30. juna 2017. godine podnesu zahtjev za izdavanje novog oružnog lista, uz ispunjavanje opštih i posebnih uslova iz ovog Zakona.
Zakonom je predviđeno da vlasnici oružja za ličnu bezbjednost koji su do dana stupanja na snagu ovog zakona predali svoje oružje nadležnom organu zbog isteka roka koji je bio na snazi po Zakonu o oružju i municiji (31.12.2016. godine), mogu podnijeti zahtjev za zamjenu oružnog lista do 30. juna 2017. godine.
Oružni list za oružje za ličnu bezbjednost izdaje se sa rokom važenja od deset godina, dok se za lica starija od 65 godina života oružni list izdaje sa trajnim važenjem.

Ako imate legalno oružje možete dobiti kaznu i do 1.500 KM ukoliko na vrijeme ne zamjenite oružani list
Vlasniku oružja za ličnu bezbjednost koji do 30.06.2017. godine ne podnese zahtjev za zamjenu nevažećeg oružnog lista, izreći će se novčana kazna u iznosu od 1.200 do 1.500 KM i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *