Alumina zaposlila 168 radnika i planira još 50
Zvornički motor privrednog razvoja

Predsjednik Upravnog odbora kompanije Alumina Milorad Motika obraćajući se radnicima koji su juče potpisali ugovore o radu je rekao da se u ovoj fabrici poštuju prava radnika i da su redovna plaćanja, plata zaradjuje, a ne dobija.

On je naglasio i poručio svim novoprimljenim radnicima da će nastaviti da rade samo oni koji u narednom periodu radom i zalaganjem pokažu rezultate i odgovore svojim radnim zadacima.

Motika je najavio da se nakon prijema ovih 168 radnika očekuje u toku ove godine i zapošljavanje još najmanje 50 radnika. Time će u „Alumini“ posao do kraja godine dobiti preko 200 nezaposlenih.

Kada su u pitanju poslovni rezultati Motika je naglasio da imaju najsladje muke i da ne mogu proizvesti koliko mogu prodati robe. Uz prodatu celokupnu ovogodišnju proizvodnju, već sada kompanija „Alumina“ za narednu godinu ima ugovorenu proizvodnju u visini od 60%. Očekuju da će za koji mjesec ugovoriti i prodaju celokupne prozvodnje za iduću godinu. Prema rečima predsjednika Upravnog odbora kompanije Alumina u ovoj godini se očekuje i ostvarenje dobiti od 16 miliona KM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *