"Alumina" Zvornik i Rudnik "Banovići" potpisali ugovor o saradnji vrijedan 16 miliona KMPredstavnici kompanije “Alumina” iz Zvornika i Rudnika mrkog uglja “Banovići” potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji za ovu godinu, vrijedan oko 16 miliona KM.
Ugovor su potpisali predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika i generalni direktor Rudnika “Banovići” Munever Čergić.

Prema ovom dokumentu, Rudnik “Banovići” će tokom ove godine isporučiti oko 160.000 tona uglja za potrebe rada “Alumine”.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika istakao je da je zvornička kompanija potpisala značajan ugovor s aspekta energetskog osiguranja rada fabrike.

“Ugovorom ćemo osigurati potrebne količine uglja za rad naših energetskih postrojenja”, rekao je Motika, navodeći da fabrika u svom procesu rada koristi dva kotla na čvrsto gorivo – ugalj.

Motika je dodao da “Alumini” mnogo znači saradnja s Rudnikom “Banovići”, jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje, ističući da dogovorena dinamika od 700 tona uglja na dnevnom nivou, zadovoljava kapacitete proizvodnje koju je “Alumina” planirala u 2017. godini.

Generalni direktor Rudnika “Banovići” Munever Čergić je izrazio zadovoljstvo poslovnom saradnjom sa zvorničkom kompanijom.

“Nama je ‘Alumina’ veoma bitan potrošač i poslije ‘Elektroprivrede BiH’, fabrika u Zvorniku je naš najveći kupac”, naveo je Čergić, dodajući da se „Alumini“ u 2017. planira isporučiti oko 160.000 tona uglja, što je oko deset odsto godišnje proizvodnje uglja.

Ovo je peta godina kako Rudnik „Banovići“ i „Alumina“ potpisuju poslovne ugovore, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću zvorničke firme.

FENA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *