Anja Majdov, supruga šampiona: Kako je ljubav iz Zvornika osvojila srce džudiste Nemanje Majdova

Nemanja Majdov je jedan od najboljih džudista na svijetu, koji je osvojio brojne medalje i priznanja za svoje sportske uspjehe. Međutim, iza njegovih pobjeda na tatamiju stoji i jedna druga pobjeda – pobjeda ljubavi. Njegova supruga Anja Majdov je njegova najveća podrška, inspiracija i motivacija, koja mu je donijela sreću i radost u životu.

Anja i Nemanja su se upoznali u Zvorniku, gradu na Drini, gdje je Anja rođena i odrasla. Anja je završila Ekonomski fakultet u Sarajevu i radila je u banci, dok je Nemanja bio na vrhuncu svoje karijere u Beogradu. Njihova ljubav je bila na daljinu, ali su uspjeli prevazići sve prepreke i održati vezu. Nakon određenog vremenskog perioda, Nemanja je zaprosio Anju na romantičan način, uz vatromet i prsten. Anja je rekla da, iako je znala da će se jednog dana udati za njega, nije očekivala tako spektakularan prijedlog.

Anja Majdov, supruga šampiona: Kako je ljubav iz Zvornika osvojila srce džudiste Nemanje Majdova

Njihovo vjenčanje je bilo jedno od najljepših i najposebnijih u BiH, koje je okupilo mnoge zvanice iz svijeta sporta, politike i estrade. Njihova svadba je bila puna emocija, smijeha i pjesme, a posebno su se istakli kumovi Nemanje, teniser Novak Đoković i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji su zajedno zapjevali nekoliko pjesama i napravili atmosferu za pamćenje. Anja je blistala u prekrasnoj vjenčanici, dok je Nemanja bio elegantan u crnom odijelu. Njihova ljubav je zračila iz svakog pogleda i osmijeha.

Anja Majdov, supruga šampiona: Kako je ljubav iz Zvornika osvojila srce džudiste Nemanje Majdova

Nakon vjenčanja, Anja se preselila u Beograd, gdje živi sa Nemanjom i njihovim sinom Lazarom, koji je rođen u aprilu 2022. godine. Lazar je donio novu dimenziju njihovom braku i obogatio ih novim iskustvima i izazovima. Anja je rekla da je Lazar preslika Nemanje i da je jako ponosna na njih dvojicu. Nemanja je također izrazio svoju zahvalnost i ljubav prema svojoj porodici, koja mu je najvažnija u životu.

Anja je Nemanjina najvjernija navijačica, koja ga prati na svim takmičenjima i bodri ga iz publike. Nemanja ne krije koliko mu je u sportskoj karijeri važna podrška njegove drage supruge i sina Lazara, cijele porodice.

Anja Majdov, supruga šampiona: Kako je ljubav iz Zvornika osvojila srce džudiste Nemanje Majdova

– Pored mene tu su moja supruga Anja i sin Lazar, koji su moje novo gorivo, novi talas koji me nosi i nova motivacija. Taman kad smo se malo potrošili tokom svih ovih godina oni su ušli u moj život i dali mi novu snagu, jer želim da sve to ponovim pred njima. Drago mi je da sam uzeo titulu kada se on rodio i da jednog dana sam sazna koliko mu je otac bio uspješan sportista, a da mu ne moram pričati o tome. Nadam se da ću se baviti ovim sportom kada on malo poraste pa da me može gledati. Mojoj Anji nije lako da bude supruga šampiona, jer to nosi mnogo pritiska te nosi dozu odgovornosti – naglasio je Majdov kada se prošle godine u samo deset dana okitio sa dvije zlatne medalje.

Nemanja i Anja su primjer sretnog i skladnog braka, koji se temelji na ljubavi, poštovanju i podršci. Oni su dokaz da ljubav nema granica i da može savladati sve prepreke. Oni su također dokaz da ljubav može biti vjetar u leđa uspješnoj sportskoj karijeri, koja zahtijeva mnogo odricanja i napora. Njihova priča je inspiracija za sve one koji vjeruju u pravu ljubav i koji se bore za svoje snove.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *