Armin Imamović je fudbaler FK Sarajevo i član je kadetske reprezentacije BiH koja će od 23.marta nastupati u Bijeljini na elitnom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalera uzrasta od 17 godina. Ovaj mladi sportista rođen je u Lukavcu, a jednim dijelom je Podrinjac. U razgovoru smo saznali da Armin ima posebnu vezu sa Podrinjem i da je nekoliko puta bio u Konjević Polju i mjestu Skugrići kod svoje nene koja tu živi.

Ovaj talentovani sportista uspješno nastupa za kadetsku ekipu FK Sarajevo i jedan je od najboljih fudbalera premijer lige BiH u ovom uzrastu. Poziv je više nego zaslužen, a Armin je odigrao sve utakmice kvalifikacijskog turnira na kojem je izboren elitni krug.

Razgovarali smo sa Arminom o počecima, karijeri, reprezentaciji i  predstojećim događajima. Za portal zvornicki.ba Imamović kaže:

Fudbal sam zavolio zahvaljujući mome ocu, a svoje prve dodire sa fudbalskom loptom sam napravio upravo u Školi fudbala, koju je on držao. Trenutno sam član Akademije Fudbalskgo kluba Sarajevo i nastupam za selekcije Akademije Bord okluba. Imamo vrhunske uslove za rad i napredak.

Koliko je upisano nastupa za državnu selekciju i koji je ostavio najveći dojam?

Armin Imamović mladi zmaj iz Lukavca podrinjskih korijena
U najdražem dresu na posljednjoj provjeri protiv Srbije

Za Bosnu i Hercegovinu sam odigrao 17 utakmica do sada, ali ako bih izdvojio neku, koja mi je ostala u posebnom sjećanju, to je ona prva, koja je ostavila dubok trag.

Posjete Podrinju?

Imam dosta bliske rodbine tamo i dok sam bio mlađi, posjećivao sam to mjesto često i to su jako lijepi momenti bili za mene. Poslije Lukavca i svakodnevnog industrijskog dima, u Podrinju je to bilo potpuno suprotno. Nažalost, sada, zbog velikih obaveza u klubu i prema reprezentaciji BiH nemam toliko vremena posjete su dosta rijetke.

S kim se družiš najviše u reprezentaciji i klubu i ko je najveća podrška u karijeri?

Uvijek nastojim da budem u dobrim odnosima sa svima. Ne volim da se družimo u grupama kako u klubu, tako i u reprezentaciji i kolektiv je bitan. U mojoj porodici su se svi bavili nekim sportom, tako da mogu reći da dolazim iz sportske porodice. Za mene je podška porodice najvažnija i predstavlja veliki motiv.

Poziv navijačima za kraj?

Svakako da želim pozvati što veći broj ljudi da nas podrži, jer će nam to zaista trebati. Nadam se da će doći mojih Lukavčana, ali i rodbine iz Konjević Polja iako to nije baš tako blizu. Znam jedino da svi mi koji budemo igrali, potrudit ćemo se da opravdamo povjerenje.

Armin Imamović mladi zmaj iz Lukavca podrinjskih korijena
Kompleks Etno sela Stanišić biće domaćim prvog susreta kvalifikacija

zvornicki.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *