Asfaltni put za srpske povratnike u Rastošnici, na sljedeće Zadušnice asfaltnim putem do groblja u Zavidu

U mjesnoj zajednici Rastošnica, koja pripada općini Sapna, završeni su radovi na asfaltiranju lokalnog puta prema mjestu Zavid, prenijeli su nam mještani mjesne zajednice Rastošnica. Kako su nam rekli, na ovaj način će Srbima povratnicima, ali i onima koji u Rastošnici imaju imanja, biti olakšan put do svojih kuća te do mjesnog groblja.

Povratnici u Rastošnici srpske nacionalnosti izrazili su zahvalnost svima koji su finansijski učestvovali u ovom projektu, od građana – ličnim sredstvima, te općina Sapna i Ministasrtva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Zadovoljstvo ne krije ni Zdravko Radovanović koji često posjećuje svoje selo.

– Ovaj put je za nas veoma značajan jer vodi do mjesnog groblja, a to je bio najneprohodniji dio puta kroz Zavid. Asfaltiranjem ovog dijela puta dobićemo jednu zaobilaznicu u slučaju prekida puta od Goduša do Rastošnice što se ranije dešavalo zbog klizišta – kaže Radovanović.

Za rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnog puta prema Zavidu u MZ Rastošnica i to na trasi od regionalnog puta R456 do mjesnog groblja u dužini od oko 750 metara utrošeno je, prema potpisanom ugovoru, 46.684,87 KM. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su uz učešće Ministasrtva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona u iznosu od 15.000,00 KM, građana MZ Rastošnica u iznosu od 14.030,46 KM, dok se ostatak sredstava u iznosu od 17.654,41 KM finansira iz budžeta Općine Sapna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *