Autobus koji je krenuo iz Zvornika za Dortmund proglašen tempiranom bombom od policije u Njemačkoj (FOTO)

NJEMAČKA policija jučer je iz prometa isključila autobus iz BiH koji je vozio na relaciji Zvornik – Dortmund. Policajci su oko 9 ujutro na gradskoj autobusnoj stanici u Dizeldorfu vidjeli autobus pun putnika na liniji Zvornik – Dortmund. Na Facebooku je policija ovaj autobus nazvala “tempiranom bombom”.

Na vozilu su već na prvi pogled bila vidljiva značajna oštećenja od korozije, izvijestili su iz policije, prenosi njemački NZR. Nakon što je autobus odveden na tehnički pregled, sumnja policajaca se potvrdila.

Pokazalo se da jedan od kočionih cilindara curi, te da kočioni sistem radi neujednačeno. Također, zahrđali nosači u području prednje osovine mogli su se “komadati” golim rukama. Inspektori su ustanovili da korodirani dijelovi predstavljaju neposrednu opasnost za saobraćaj.

Saobraćajna nesreća mogla se dogoditi bilo kada s ovim autobusom, zaključili su službenici. Stoga su oduzeli registarske tablice i saobraćaju dozvolu. Autobusu je zabranjen nastavak vožnje do potpunog popravka. Također, bilo je i kršenja u propisima vremena vožnje i odmora vozača.

Putnici su morali samostalno pronaći alternativu za nastavak putovanja.

(Tuzlarije.net)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *