Baždarević, Milošević, Musić i ostali fudbalski asovi u Srebrenici odigrali revijalni meč
Baždarević i Milošević dva proslavljena asa u istom timu danas

Ekipa veterana bh. nogometa na čelu sa selektorom nacionalnog tima Mehmedom Baždarevićem remizirala je danas u Srebrenici protiv lokalnog “Gubera”, javlja Anadolu Agency (AA).

Revijalna utakmica kojom su zvijezde bh. nogometa željele pružiti podršku fudbalskom klubu iz Srebrenice završena je rezultatom 3:3.
Danas su u Srebrenicu stigli: Mehmed Baždarević, selektor bh. reprezentacije, Adnan Gušo i Rizah Mešković, slavni igrač tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Savo Milošević bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana te Aldin Džidić.

Utakmicu su zajedničkim snagama organizovali Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić.

Ovaj sportski događaj je velikom broju građana Srebrenice i mališanima pružio priliku da na stadion ovog srebreničkog kluba vidi nekadašnje fudbalske zvijezde.

Organizatori su poručili da je poenta ovog događaja da se skrene pažnja na FK Guber, na Srebrenicu, da se pokaže da sport pobjeđuje sve predrasude i da za sport nema nikakvih granica.

Selektor Baždarević je prije početka utakmice za AA kazao da je utakmica “bitna, jer da nije, ne bi bio ovdje”.

“Ovdje sam proveo neke trenutke dok sam bio dijete, dok sam bio igrač Željezničara. U ovom kraju imam i familije. Svi znamo da je ovo klub velike historije”, istakao je Baždarević.

Baždarević, Milošević, Musić i ostali fudbalski asovi u Srebrenici odigrali revijalni meč
Tim proslavljenih asova

Mišljenja je da je njegov i dolazak svih ljudi dobra stvar i pozitivna priča.

“Ono što ja mogu jeste da ih podržim, pomognem koliko god mogu. Mislim da je sama ideja jako dobra i da se taj klub ponovo vrati na nekakva svoja prošla vremena koja su bila jako uspješna.”

Selektor Baždarević je istakao da će “oni još jedanput biti u stanju napraviti nešto veliko, u ovim uslovima”.

“Mislim da treba dati podršku ljudima koji rade u ovom klubu. Svi znamo šta znači sport koji nas samo može spajati, a ne razdvajati”, poručio je Baždarević, dodajući da na ovaj način žele pokazati da su uz njih.
Izrazio je nadu da će možda jednoga dana na ovom stadionu biti i trening bh. reprezentacije, ali da bi do toga došlo moraju neke druge stvari da se dese.

U Srebrenicu je stigao i Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije.

Baždarević, Milošević, Musić i ostali fudbalski asovi u Srebrenici odigrali revijalni meč

“Čast mi je i zadovoljstvo, jako sam sretan i zadovoljan što sam danas ovdje. Prvo, povod je jako pozitivan, dobar. Druga stvar, drago mi je da smo baš ovdje u Srebrenici u FK Guber.
Inače, ovo je još jedna prilika da se vidim sa nekim prijateljima sa kojima nemam često priliku da se vidim”, istakao je Milošević i dodao:
“Bez obzira koliko je teška ta naša prošlost, posebno u ovom gradu i okolini, sport je uvijek bio most koji je mogao da poveže nekada i nepovezive stvari”.

Baždarević, Milošević, Musić i ostali fudbalski asovi u Srebrenici odigrali revijalni meč
Bilo je muške igre danas

Mišljenje je da ga treba mnogo više koristiti kao mogućnost da neke stvari koliko toliko dovedemo u normalu.

“Ako ništa drugo, za početak da imamo razmijevanje i poštovanje jedni za druge. Ovakve prilike treba sigurno upražnjavati što je moguće češće”, poručio je Milošević.

Fokus.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *