Bez novozaraženih korona virusom danas u Zvorniku, čeka se rezultat za 62 osobe, popunjeni kapacitet kovid odjeljenja zvorničke bolnice…

0
Preminuo 55-godišnjak iz Zvornika koji je bio pozitivan na korona virus, prije 20 dna upućen na UKC Banja Luka
FOTO: Arhiv

Na području grada Zvornika u protekla 24 časa među uzorkovanim licima nije bilo novozaraženih virusom korona.

Od 8. juna testirane su 1.122 osobe. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Obavezna kućna izolacija nakon negativnog testa istekla je za 43 osobe, a još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji.

Čekaju se rezultati za 62 uzorka. Iz kućne izolacije izašle su 483 osobe. Ova mjera je na snazi za 383 lica.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štabaza vanredne situacije  grada Zvornik.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...