Grupe u pretkvalifikacijama
Grupe u pretkvalifikacijama

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom u grupi A pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje će se igrati u Kini, odlučeno je današnjim žrijebom u Pragu.
BiH u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom u pretkvalifikacijama za košarkaško SP 2019.

U evropskim pretkvalifikacijama učestvuje 13 ekipa podijeljenih u četiri grupe, a po dvije najboljeplasirane iz svake grupe će proći u prvi krug kvalifikacija.

Naša reprezentacija se nalazi u grupi A sa Švedskom, Slovačkom i Armenijom, te je favorit za prolazak dalje.
Osam reprezentacija iz pretkvalifikacija će ući među 32 selekcije koje će se boriti za 12 mjesta koje Evropa daje na Svjetsko prvenstvo.

Susreti pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. avgusta iduće godine, a kvalifikacije počinju 20. novembra.

Kako smo saznali, nijedan predstavnik Košarkaškog saveza BiH nije prisustvovao žrijebu.

Omladinske košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine u obje konkurencije saznale su protivnike na Eurobasketima koji će biti održani u 2017. godini.

U18 reprezentacija će naknadno saznati protivnike
Muška U16 reprezentacija BiH igrat će u Diviziji B u bugarskoj Sofiji (10. 8. – 19. 8.) u grupi C, a protivnici su joj Češka, Mađarska, Slovačka, Norveška i Irska.

Muška U20 reprezentacija BiH će igrati Diviziju B u rumunskoj Oradei (15. 7. – 23. 7.) u grupi C zajedno sa selekcijama Gruzije, Makedonije i Albanije.

Ženska U16 reprezentacija BiH će igrati u Diviziji B u makedonskom Skoplju (17. 8. – 26. 8.) u grupi D, a protivnici su joj Slovačka, Velika Britanija, Danska, Švicarska i Albanija.

Ženska U18 reprezentacija BiH će igrati u Diviziji A u mađarskom Šopronu (5. 8. – 13. 8.) u grupi zajedno sa selekcijama Italije, Francuske i Belgije.

Ženska U20 reprezentacija BiH će igrati u Diviziji A u portugalskom Matosinhosu (8. 7. – 16. 7.) u grupi B protiv Francuske, Slovenije i Mađarske.

Žrijeb za U18 Eurobasket nije održan s obzirom da se još uvijek ne zna ko će ispasti iz Divizije A, koja se igra od 16. do 23. decembra u turskom Samsunu, a na kojem učestvuje i naša reprezentacija.

(klix)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *